21° Açık

Starlink, Türkiye’de kullanılabiliyor mu?

Teknoloji - Kasım 23, 2022 6:10 pm A A

Starlink, Türkiye’de kullanılabiliyor mu?Starlink, Twitter’da hizmetin Avrupa ve Kuzey Amerika’nın yanı gizeme Güney Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın bazı bölgelerinde “mevcut” olduğunu gösteren bir kullanılabilirlik haritasının ekran görüntüsü paylaştı. 23.11.2022 09:50
Haber Kaynağı: Teçhizat Günlüğü A A Üye ol Google News’de Paylaş FlipBoard’da Paylaş

Paylaşılan haritada ayrıca, Afrika kıtasının tamamı da dahil olmak üzere dünyanın geri kalanının çoğu, 2023’te muhtelif noktalarda mevcudiyetin beklenmesiyle “Yakında” olarak gösteriliyor.

32, Starlink‘in hizmet verdiği ülkelerin rakamında, SpaceX’in sadece 25’te mevcut olduğunu söylediği bu senenin başlarına mukayeseyle bir çoğalışı temsil ediyor. Ancak daha dikkate değer olan, SpaceX‘in şimdi “yemeklerini alıcılara hemen servis ettiğini” iddia ettiği ülkelerin rakamı. Hizmete ait kanallar, siparişlerinin yerine getirilmesi için aylarca beklemek zorunda kalan alıcıların öyküleriyle dolu. Nisan ayında, Rest of World adlı haber sitesi, Starlink kullanıcılarının çoğunluğunun Kuzey Amerika’da bulunduğunu ve geri kalanların çoğunun Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupa’da bulunduğunu bildirdi.Hizmetin pratikte nasıl kullanılacağına dair ilk elden izlenimlere geçtiğimiz sene yayınlanan tahlillerde erişmek mümkün.Mart ayında yürürlüğe giren bir maliyet çoğalışının ardından, yeni Starlink siparişleri, başlangıç kiti için şimdiden 599 dolara mülk oluyor ve internet hizmeti almak için aylık 110 dolarlık servis fiyatı alınıyor.   

Teknoloji - 6:10 pm A A
BENZER HABERLER