Parçalı bulutlu

Yemekteyiz lazanya tarifi! Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Son Dakika - Haziran 17, 2023 6:08 am A A
Hafta içi her gün TV8 ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal’la Yemekteyiz programı büyük alakayla izleniyor. Müsabakacılar arasında yaşanan keşmekeşin yanı gizeme, müsabakacıların yaptıkları yemekler de gündeme geliyor. Bugün yeni bir haftaya başlayan programda, günün müsabakacısı lazanya tarifiyle izleyici karşısına çıkıyor. İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan lazanya, bir hayli izleiyici tarafından merak mevzusu oldu. Konutta bu tarifi sınamak isteyenler, “Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?” sorularını inceliyor. İşte ayrıntılar… Yemekteyiz lazanya tarifi! Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Hamuru için: İç harcı için: Beşamel sos için: Üzeri için: Yemekteyiz lazanya tarifi! Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İlk olarak lazanya hamurunu hazırlayarak başlayın. Bunun için unu eleyerek yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları bu havuza kırın. Tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurun kolay derlenmesi için içine 1-2 yemek kaşığı ılık su da ilave edebilirsiniz. 5-6 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Öteki taraftan iç harcı için soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Geniş bir tavaya akışkan yağı alın ve soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Azıcık kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kıymalar yeterince kavrulunca sarımsakları ve rendelediğiniz domatesleri de ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kadar daha soteleyin. Üzerine salçayı da ilave ettikten sonra takribî 1 su kadehi sıcak su ve tuz ilave edin. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Beşamel sos için de tereyağı ve unu ufak bir tencereye koyun ve orta ateşte kavurun. Üzerine sütü az az ilave edin ve topaklanmaması için aralıksız çırparak karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Yemekteyiz lazanya tarifi! Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabını azıcık yağlayın. Dinlenen hamurun üzerine un serpin ve merdane takviyesiyle yufka kalınlığında açın. Tepsinize uygun miktarlarda kestiğiniz hamurları kaynar suda 1-2 dakika haşlayın ve kevgir takviyesiyle yapışmayacak biçimde tepsiye alın. Lazanyaların üzerine azıcık beşamel sos dökerek hoşça yayın. Ardından üzerine kıymalı harçtan ilave edin. Üzerine tekerrür lazanya hamuru koyun. Bu operasyonu malzemeleriniz bitene kadar devam ettirin. En üstteki lazanyalara tekerrür beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. Son olarak 180 derece fırında takribî 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun… Yemekteyiz lazanya tarifi! Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Lazanyaların haşlanıp haşlanmaması vaziyeti markasına göre farklılık gösterecektir. Kullandığınız lazanyanın kutusunun üzerindeki açıklamaları okuduğunuzda nasıl yapacağınız belirtilmiş olacaktır. Şayet haşlanması gereken bir lazanya kullanıyorsanız ve haşlamadan yapmışsanız lazanyalarınız sert kalacaktır. Beşamel sosu yaparken unu gereğinden fazla kavurmamalısınız. Hoş bir biçimde karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz. Lazanya yapraklarının yapışmaması için fırın kabınızı yağlamalısınız. Yemekteyiz lazanya tarifi! Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Son Dakika - 6:08 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.