21° Parçalı bulutlu

Yükseköğretimde kalite ve denklik konferansı

Eğitim - Kasım 27, 2022 12:19 pm A A

7 Aralık Üniversitesinde , Yükseköğretim Kalite Heyeti’nun katkıları ile z Rektörlük Konferans Salonu’nda, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın sunumlarıyla “Yükseköğretimde Kalite Teminatı ve Denklik” başlıklı konferans hakikatleştirildi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Rektör Dayanakçıları Prof. Dr. Halil Aldemir, Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım, öğretmenleri ve talebelerin katılım sağladı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan konferansta Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun teşekkür konuşması hakikatleştirdi.

Üniversitenin kurulduğu günden bu yana katettiği ilerlemelere değinen Rektör Karacoşkun, bundan sonraki süreçlerde nicelikten kaliteye yönelerek akademik anlamda daha iyi bir noktaya taşınma sürecine gelindiğini bu bağlamda kalite süreçlerinin son derece ehemmiyetli olduğunu aktardı.

Konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başlayan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, öncelikle “kalite” kavramından bahsetti. Kalite teminatının artan ehemmiyeti, hissedarların kalite algısı, Yükseköğretimde kalite teminatı, kalite teminatının niyetleri, kalite teminatı sistemleri, YÖKAK ve kalite teminatının çerçevesi ile kalite teminatı ve denklik uygulaması mevzu başlıklarından hareketle kalite teminatı ve denklik sürecini anlattı. Kar, YÖKAK tarafından sevk edilen anketlerin doldurulmasının son derece ehemmiyetli olduğunu özellikle vurguladı.

Konferans, Rektör Prof.Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’a hediye ibrazı ile sona erdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 12:19 pm A A
BENZER HABERLER