21° Açık

Yalnız Türk Dil Kurumu Doğru Yazılışı… Yalnız Mı, Yanlız Mı Nasıl Yazılır?

Kültür Sanat - Kasım 29, 2022 12:36 pm A A

Yalnız sözcüğünün doğru yazılışı “yalnız” biçimindedir. Şahıslar bu sözcüğü “yanlız” biçiminde yazarak yazım yanlışları yapabiliyor.

 Yalnız Türk Dil Kurumu Doğru Yazılışı

 Şahıslar konuşurken sözcükleri doğru biçimde söylese de, yazarken kusur yapabiliyor. Özellikle yalnız sözcüğü en çok yazım yanılgısı yapılan sözcüklerden biridir. Yalnız sözcüğünün Türk Dil Kurumuna göre doğru yazılışı şahıslar tarafından çok merak ediliyor. Türk Dil Kurumuna göre yalnız sözcüğünün doğru yazılışı “yalnız” biçimindedir. Şahıslar bu sözcüğü “yanlız” biçimde yanlış yazabiliyor. Yazı yazarken yapılan bu yanlışlar şahısların yazdığı yazının niteliğini düşürebiliyor.

 Yalnız Mı? Yanlız mı Nasıl Yazılır?

 Yalnız sözcüğünün doğru yazılışı çok merak edilen bir bilgi oluyor. Şahıslar yalnız sözcüğünün doğru yazılışını merak ediyor ve inceliyor. Bu sözcüğü “yanlız” biçiminde yazarak yazım yanlışları yapıyor. Fakat bu kelime “yalnız” biçiminde yazılmalıdır. Kusur yapan şahıslar yazılarının niteliğini oldukça fazla düşürüyor. Şahıslar yazı yazarken kesinlikle sözcükleri doğru biçimde yazmalıdır. Yalnız sözcüğü en çok kusur yapılan kelime grupları arasında bulunuyor. Yalnız sözcüğünü doğru biçimde yazarak, yazı kalitesini çoğaldırabilir. Yazım yanlışları yazının her zaman daha makûs olmasına neden olur.

 

Kültür Sanat - 12:36 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.