13° Parçalı az bulutlu

WhatsApp’tan sürpriz değişiklik! Hık demiş Instagram’ın burnundan düşmüş…

Teknoloji - Mart 31, 2023 7:07 am A A

WhatsApp en popüler iletileşme uygulamaları arasında gösteriliyor. Yalnızca iOS kullanıcıları için değil, Android kullanıcıları için de en popüler iletileşme uygulamalarından biri WhatsApp. Hitap ettiği kitleyi elde yakalamaya çalışan WhatsApp, bir zamandır ise platforma yeni özellikler ilave ediyor. Son zamanlarda 2 GB’a kadar dosya yollama alternatifi, çevrimiçi bilgisini saklama, anketler ve kendinize ileti yollama özelliği gibi bazı özellikler kullanıcılara sunuldu. Peki bu özelliklerin çoğunun ortak bir yanı olduğunu öğreniyor muydunuz? Şayet öğrenmiyorsanız hemen söyleyelim. Bu özelliklerin çoğu, genel kullanıma sunulmadan evvel ortak bir biçimde WhatsApp’ın beta versiyonlarında görülmüştü. Şimdi ise WhatsApp’ın beta versiyonlarından birinde yeni bir farklılık keşfedildi. Peki nedir WhatsApp’ın yaptığı farklılık?

WHATSAPP VİDEO KAYDOLMANIZI BASİTLEŞTİRECEK!

Android Police’ın aktardığına göre, WhatsApp’ın, Android uygulaması için azıcık değiştirilmiş bir kamera arayüzü üzerinde çalıştığı tespit edildi. Bu farklılık, videolar kaydolmanızı ve onları dostlarınızla paylaşmanızı basitleştirecek.

Şu anda, WhatsApp’ın Android uygulamasına girip kamera arayüzünü açarsanız, ön kameraya geçmek ve galeriye sıçramak için düğmeler ve bir deklanşör düğmesi göreceksiniz. Sağ üst köşede ise flaş için bir düğme var. WhatsApp’ın kamera arayüzünden video sürüklemek için ise deklanşöre uzun basmanız gerekiyor. Bu, video kayıt tuşuna basıp kayda başlamak varken sarihçesi sıkıntılı oluyor. İşte WhatsApp, beta versiyonda görüldüğü kadarıyla bu vaziyeti çözüyor.

Görünüşe göre WhatsApp, bu vaziyeti yerleşik kamera uygulamasına sağa kaydırarak ulaşılabilen özel bir video modu ilave ederek değiştiriyor. Böylece video kaydolmak için artık deklanşör düğmesini basılı yakalamanız gerekmeyecek, WhatsApp içinden video kaydolmak basitleşecek. Bu modun öteki bir avantajı da video kaydolurken arka ve ön kamera arasında geçişe izin vermesi.

WhatsApp android

“HIK DEMİŞ INSTAGRAM’IN BURNUNDAN DÜŞMÜŞ…”

WhatsApp’ın sağa kaydırarak ulaşılabilen video modu bir hayli kullanıcının usuna Instagram’ı getirdi. Instagram’ın içindeki kamera arayüzü de sağa kaydırarak öteki modlara gönderi, öykü, reels gibi geçilmesine izin veriyor. Bu eşlik sonrası “Hık demiş Instagram’ın burnundan düşmüş” demeniz bile olası. Hakikatinde Instagram ve WhatsApp’ın kardeş platformlar olduğunu hesaba katarsak bu vaziyet pek de donakaltıcı değil.

WhatsApp bu farklılığı tüm kullanıcılarına ne zaman eriştireceği şimdilik öğrenilmiyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ Fırında pişen yemeğin lezzeti bir başka oluyor! Harika yemekler yapmanızı sağlayacak fanlı fırınlarFırında pişen yemeğin lezzeti bir başka oluyor! Harika yemekler yapmanızı sağlayacak fanlı fırınlar

Teknoloji - 7:07 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.