21° Açık

Üsküdar Üniversitesinde “2022-2023 Akademik Yılı Açılış Merasimi” yapıldı

Eğitim - Aralık 10, 2022 1:12 pm A A

İSTANBUL Anadolu Ajansı – NP Diş ve Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumu’nda tertip edilen merasime Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı gizeme çok sayıda akademisyen ve bazı talebeler katıldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, açılış konuşmasında, toplam 24 bin talebenin üniversite bünyesinde eğitim gördüğünü söyledi.

Son 10 yılda yaklaşık 35 bin talebenin üniversiteden mezun olduğunu belirten Tarhan, “Üniversitedeki misyonumuz şu, Birincisi iş edindirmek. Bu ehemmiyetli ama onun dışında Ar-Ge var. Ar-Ge siyasetleri çok ehemmiyetli. Kurduğumuz kuluçka merkezinde de firmalarımız oluştu. Şu anda bazı makineler üretmeye başladık. Ayrıca genetik ile alakalı laboratuvar kurduk. Orada da öğretmenlerimiz çalışıyor.” dedi.

Prof. Dr. Tarhan, bilimsel çalışmalarla cemiyeti bilinçlendirmeye çalıştıklarını dile getirerek, “Öğretmenlerimizin belirli yaptıkları işi görünür yapmaları, bilimsel akışa sunmaları, yayımlamaları, kitap haline getirmeleri çok kıymetli.” diye konuştu.

Yeni akademik yılın ilk dersini, Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Dünden Bugüne Dünyada ve Türklerde Tıbbın Sultanları” başlığıyla verdi.

Üniversitenin “İklim Elçisi Talebesi” Melisa Sarıkaya’nın tüm canlıları negatif etkileyen iklim farklılığına karşı alınacak temkinlere ait konuştuğu merasimde, akademik yükseltme kapsamında cübbe giyme töreni yapıldı.

Bu kapsamda, işte 50. yılını dolduran akademisyenler onurlukla mükâfatlandırıldı.

Üsküdar Üniversitesi'nde

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 1:12 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.