23° Açık

Uçak gemileriyle gövde şovu yaptılar! Riskli yakınlaşma… Rus jetleri diplerine kadar sokuldu

Dünya - Kasım 30, 2022 2:54 am A A

NATO ülkelerine ait 5 uçak gemisinin de içinde bulunduğu çok rakamda savaş gemisi, Atlantik bölgesi ve Akdeniz’de tatbikatlar tertip ediyor.

NATO’dan yapılan açıklamaya göre, kasım süresince yapılan tatbikatlarda Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya ve Fransa’ya ait uçak gemilerine çok rakamda savaş gemisi ve savaş uçağı eşlik ediyor.

Binlerce askerin yer aldığı tatbikatlarda Amerika Birleşik Devletlerine ait dünyanın en yeni ve en büyük savaş gemisi sayılan USS Gerald R. Ford uçak gemisi de katılıyor. Öteki uçak gemileri yeniden Amerika Birleşik Devletlerine ait USS George H.W.Bush, İngiliz HMS Queen Elizabeth, Fransız Charles De Gaulle ve İtalyan Cavour’dan oluşuyor.

h1

Bu uçak gemilerine Kanada, Danimarka, Almanya, Hollanda, İspanya, Fransa, Yunanistan, İtalya ve Amerika Birleşik Devletlerinden öteki savaş gemilerinin eşlik ettiği bildirildi.

Tatbikatlarda denizaltılarla gayret ve hava muharebe manevralarının yanı gizeme deniz ikmal çalışmaları yapıldı. Ayrıca savaş uçakları bir uçak gemisinden kalkarak öteki uçak gemilerine inme çalışmaları hakikatleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri GEMİSİ İNGİLTERE’DE, İNGİLİZ GEMİSİ UMMANDA

USS Gerald R. Ford uçak gemisinin tatbikatlardan sonra İngiltere’ye gittiği, F-35 uçaklarını taşıyan HMS Queen Elizabeth gemisinin ise Portsmouth limanından dağılarak Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde tatbikatlar yaptığı belirtildi.

Fransa’nın Charles De Gaulle gemisinin Akdeniz’de devriye görevi ve Orta Doğu’da terörle gayret harekâtları yürüttüğü, İtalyan Cavour ve Amerika Birleşik Devletlerine ait USS George H.W. Bush uçak gemilerinin de Akdeniz’de bulunduğu kaydolundu.

333

George H.W.Bush gemisinden kalkan uçakların son haftalarda Litvanya ve Polonya’da devriye uçuşları yaptığı bildirildi.

NATO Lafçısı Oana Lungescu, bu görev ve intikallerin NATO’nun bağlaşıkları süratle dayanak etme ve NATO hudutları içinde efor sevk etme becerisini gösterdiğini belirtti.

Lungescu, uçak gemilerinin caydırıcılık gösterdiğini ve denizde bağlantı hatlarının sarih olduğunu ifade etti.

RUS UÇAKLARI 75 METRE YAKLAŞMIŞ

Öte yandan NATO, iki Rus savaş uçağının Baltık Denizi’nde rutin harekâtlar yürüten NATO Daimi Deniz Görev Grubu 1 gemilerine emniyetsiz biçimde yanaştığını bildirdi.

R

17 Kasım’daki vakada Rus savaş uçaklarının bağlaşık eforlarının bağlantısına karşılık vermediği ve takribî 100 metre yükseklikte gemilerin 75 metre yakınından geçtiği belirtildi.

Rus uçaklarının NATO eforlarıyla etkileşiminin yanlış hesaplara, yanılgılara ve kazalara neden olabilecek bir tutum olduğu vurgulandı. Anadolu Ajansı

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Dünya - 2:54 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.