23° Açık

Twitter’da işten çıkarılan Türkler konuştu

Dünya - Kasım 29, 2022 3:31 pm A A

Yazılım mühendisi Fırat Karaoğlu ve program idareyicisi Tuğçe Evirgen Amerika Birleşik Devletlerinde Silikon Vadisi’nde zaferli Türkler arasında yer alıyor.

Ancak onlar da Amerika Birleşik Devletlerili milyarder Elon Musk’ın satın almasının ardından Twitter’da işten çıkarılanlar arasında yer aldı. Karaoğlu ve Evirgen, Twitter’da yaşadıkları süreci Habertürk’e anlattı.

Çınar’ın “Twitter nasıl bir firmaydı?” sualine Evirgen “Twitter çalışanı ön tasarıda yakalamış, sektörde tüm işletmelere misal olmuştu. İfade özgürlüğü üzerine amacı olan bir müesseseydi” cevabını verdi.

İşte çıkarma sürecine de değinen Evirgen “İşten çıkarmalar çok süratli oldu ve bilgi aktarımı olmadı. Twitter tarafsız firmaydı ve bu tarafsızlık denetlenmeye başlandı. Reklam veren işletme ve kullanıcılarda güven meseleyi yaşandı. 1000 etrafı şahıs Elon Musk ile çalışmak istemediğini söyledi” diye konuştu.

İşten çıkarmaların donakaltmadığını ifade eden Evirgen “Bekleniyordu. Pandemi yarıyılında değişik gereksinimlere müteveccih süratli personel alımı vardı. Ama olağan kumpasa dönülmesi ile işletmelerde banalde döndü. Google gibi bazı şirketlerin performansa müteveccih işten çıkarması vs. tüm firmaların çıkarması aynı yarıyıla denk geldi. Etkin olarak personel alan işletmeler de var. Almayan işletmeler de 2023 medyada yeni pozisyonları kalemtıraş” dedi.

Evirgen “Dünyadaki ekonomik kriz devam etmezse, sektör kendini derleyecektir” diye ilave etti.

Yazılım mühendisi Fırat Karaoğlu ise sosyal medyanın geleceğine müteveccih olarak “Sosyal ağlar başka bir deyişle Twitter, TikTok, Facebook, Instagram büyük oyuncular ve gençlere müteveccih platformlar. Twitter, kurulduğundan beri insanların haber aldığı platformdu. Yeni idarenin ne yapacağını daha öğrenmiyoruz. Tumblr ideali görünüyor. Tek kaynakta efor bir araya gelmiyor bilginin bir araya gelmesi daha rahat. Dağınık ağların geleceği daha parlak. Seçenek Bluesky” diye konuştu.

Son yarıyılda gündemden düşmeyen Amerika Birleşik Devletleri-Çin rekabetine ait ise Karaoğlu “Amerika Birleşik Devletleri hala teknoloji alanında en büyük efor. Ama Çin’in yatırımları da TikTok gibi arkasıydı. Özellikle 25 yaş altı TikTok’ta daha etkin. Twitter’ın tesiri eksilirse ve şayet ciddi rakip kalmazsa özgür düşünceyi destekleyen hiçbir sosyal medya kalmayacak. Çin seçenek olarak çıkabilir” dedi.

Dünya - 3:31 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.