11° Açık

Türkiye’de ve dünyada bugün neler yaşandı? Karkamış’a hain saldırı, Erdoğan’dan ‘kara harekatı’ sinyali, tiyatro oyuncularının karıştığı kaza…

Güncel - Nisan 23, 2023 5:07 pm A A

Günün ehemmiyetli büyümelerini tek bir haberde okumak ister misiniz? Türkiye ve dünya gündeminde son 24 saatte yaşananları sizler için derledik…

İşte bugünün öne çıkan haberleri!

KARKAMIŞ’A ALÇAK HAMLE

aabadf

2017 senesinde Batman’ın Kozluk ilçesinde şehit edilen Aybüke Yalçın ve Tunceli’de katledilen Necmettin Yılmaz’ın acıları hala tazeyken bir acı haber de Gaziantep’in Karkamış ilçesinden geldi. PKK/PYD terör örgütünün mektebe alçak atağında hoca Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş hayatını yitirdi. Alkan’ın çalıştığı mekteple alakalı herkesi ağlatan yeni görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmur Özer Karkamış’ta mekteplerin bu hafta tatil edildiğini duyurdu.

ERDOĞAN’DAN KARA HAREKATI SİNYALİ

AA-20221121-29493505-29493503-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_KATAR_ZIYARETI_DONUSU_UCAKTA_GAZETECILERIN_SORULARINI_YANITLADI

Suriye ve Irak’ın kuzeyine Pençe Kılıç Hava Harekatının başlamasının ardından kara harekatı da reelleşip reelleşmeyeceği merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mevzuya ait açıklama geldi. Erdoğan, “Hava harekatıyla hudutlu kalması söz mevzusu değil” diyerek kara operasyonu da olabileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan ayrıca Mısır lideri Sisi’yle gündem olan resmi hakkında “Burada bir adım atılmış oldu. Beklentim odur ki, evvel bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra allahın izniyle üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz” derken Akşener’e de yeni bir çağrı yaparak “Akşener’in kendisini ve yanındakileri bir gözden geçirmesinde fayda var” dedi.

TİYATRO OYUNCULARININ KARIŞTIĞI KAZADAN ACI HABER

ababc

Amasya’nın Merzifon ilçesinde alana gelen trafik kazasında “Baş Belası” isimli tiyatro oyununun takımını taşıyan minibüs, aynı rotadaki kamyona arkadan çarptı. Vahim kazanın tesiriyle içinde ünlü oyuncular Sergen Deveci, Ceyhun Fersoy ve Melis İşiten’in bulunduğu minibüsün özellikle ön tarafı sanki hurdaya döndü. Minibüste bulunan ve aralarında Tolga Güleryüz’ün de olduğu 3 şahıs yaşamını kaybederken 8 birey de yaralandı. Yaralılar hemen sağlık kurumuna kaldırılırken, Sergen Deveci’yle alakalı gelen evhamlı haberler ailesini ve hayranlarını korkuttu. Vaka yerinde yapılan ilk analizlerde kamyona arkadan çarpan minibüsün sürati dikkat toplarken, minibüs sürücüsü de hapsedildi.

HINCAL ULUÇ YAŞAMINI KAYBETTİ

AA-20221121-29491348-29491347-HINCAL_ULUC_VEFAT_ETTI

Türk medyasının akılda adlarından gazeteci ve televizyoncu Hıncal Uluç, 83 yaşında yaşamını kaybetti. Uluç, geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılmıştı. Bir vakittir yoğun bakımda olan duayen gazeteci Uluç, yaşama gözlerini yumdu. Acı haberi, yazar Faik Çetiner verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Hıncal Uluç için başsağlığı iletiyi yayımladı.

ABDURRAHİM ALBAYRAK’IN TORUNU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

abdurrahim-albayrakin-torunu-batuhan-bostanci-son-yolculuguna-ugurlandi_7026_dhaphoto3

Galatasaray’ın daha önceki idareyicilerinden Abdurrahim Albayrak’ın torunu Batuhan Bostancı 15, İstanbul’un Şişli ilçesinde bir AVM’de düşerek yaşamını kaybetmişti. Bostancı, Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimine Bakan Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi dahil olmak üzere spor ve siyaset camiasından bir hayli ad katıldı.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN AKCİĞER KANSERİNE YAKALANDI

ajksfd

Son yarıyılda YouTube’da yaptığı programlarla isminden söz ettiren galibiyetli televizyoncu Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından kansere tutulduğunu açıkladı. Akciğerinde kitle tespit edildiğini söyleyen Çağlayan, “Önümüzde hafta rehabilitasyon sürecine başlayacağım” dedi. Yaşadığı süreçten bahseden Çağlayan, şovlarına ve programlarına ara vereceğini duyurdu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Güncel - 5:07 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.