21° Parçalı bulutlu

Terzioğlu, Avrasya Üniversitesi talebeleriyle buluştu

Eğitim - Aralık 10, 2022 12:12 pm A A

Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Kampüsü Konferans salonunda reelleşen konferansta konuşan Terzioğlu “Zaferin altında çok büyük oranda odaklanma, sabır, çaba, çok çalışma, fedakarlık, özveri, ısrar, çile vardır. Tehlike almak vardır. Bir söz vardır limandan uzaklaşmadıkça kasırgalara tutulmazsınız, o zamanda limanda kaldığınız sürece çürümeye mahkumsunuz.

Kendimden misal vermem gerekirse ben iki çocuğum varken Amerika’da burs kazandığımda kendi aileme gerek kalmadan beni akademik etraftan bir sürü dost çok tenkit etti. Sanki çocuklarımıza onlar bakacaklarmış gibi ‘Çocuklarını nasıl vazgeçeceksin, aileni nasıl vazgeçeceksin’ dediler. O surattan kararlarınızı aileniz, dostunuz herkes tenkit etebilir. Ama siz ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Ailede ve dost etrafınızda güven civarını oluşturmaya çalışın. Çocuklarınız şunu öğrenmeli gerekirse annem babam işi için değişik bir yere gider ve kazanç. Gerekçe sizi en kolay pes ettirecek noktadır. Zaferli olmak sizin elinizde” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu’na programın sonunda Avrasya Üniversitesi Rektör Takviyecisi Prof. Dr. Aytap Sezer tarafından onurluk ibraz edildi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 12:12 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.