15° Parçalı bulutlu

‘Teknolojik değişim ve dijital dönüşüm yaşayan dünyaya hızlı adapte olabilecek nesiller yetiştirme gayretindeyiz’

Eğitim - Eylül 12, 2023 9:43 pm A A

Doğa Koleji’nin bu sene 16’ncısını tertip ettiği t-MBA Zirvesi’nde dünyanın en büyük amfi dersi işlendi. Lütfi Kırdar Beynelmilel Kurultay Sergi Sarayı’nda tertip edilen zirve Türkiye’nin önde gelen iş liderleriyle gençleri bir araya getirdi.

Doğa Koleji t-MBA Liderlik Yüksekokulu tarafından organize edilen zirvenin bu seneki teması “Liderlerin Sürdürülebilirlik Ajandası” idi.

Can Eğitim Müesseseleri İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Baran Umut Baycan, bünyesinde Bilgi Üniversitesi ile Doğa Koleji’ni barındıran Can Eğitim Müesseseleri’nın temel eğitim mottolarından birisinin metamorfoza ayak uydurmak olduğunu söyledi.

Evrim teorisinin kurucusu İngiliz biyolog ve doğa tarihçisi Charles Robert Darwin’in ”Daha zeki ya da daha güçlü olanlar değil metamorfoza en fazla ayak uyduranlar ayakta kalır” lafını andırdıran Baycan ”Bu bilimsel hakikat eğitim müessesemizin temel ayaklarından birisi. Çok süratli teknolojik metamorfoz ve dijital mutasyon yaşayan, bilgiye ulaşımın saniyelerle asıllaştığı bu dünyaya en süratli adapte olabilecek jenerasyonlar yetiştirerek ve bunun altyapısını en iyi ihtimallerle talebelerimize vererek talebe yetiştirme mücadelesindeyiz” dedi.

İş Projeler Finalistleri Ödül Töreni’nde Yemek Sepeti CEO’su Mert Baki’ye onurluk veren Baycan, Doğa Koleji talebelerinden de teşebbüsçüler çıkmasını temenni etti.

İŞ DÜNYASININ LİDERLERİ GENÇLERLE BULUŞTU

Zirvede Renault MAIS CEO’ su Dr. Berk Modern, Eti Besin İdare Heyeti Azası Hakan Polatoğlu, LC Waikiki E Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş, Vodafone İcra Heyeti Azası Levent Gemici, W20 Kurucu Başkanı Dr. Gülden Türktan ve Yemek Sepeti CEO’su Mert Baki deneyimlerini aktardı.

Doğa Koleji Yüksek İstişare Heyeti Başkanı Prof. Dr. Remzi Sanver de konuşmasında sürdürülebilirliğin ehemmiyetine dikkat çekti.

Renault MAİS CEO- Dr. Berk Modern, bağlantının ehemmiyetine vurgu yaptı. Modern ”Bugün dünya üzerinde balanssızlığın nedeni insanların birbirileri ile irtibat kuramamaları. Şayet kendiniz için sürdürülebilir hayat kurarsanız, cemiyet sürdürülebilir özellikleri olan cemiyet haline dönüşür” dedi.

Eti Besin İdare Heyeti Azası Hakan Polatoğlu, talebelere özendikleri şeylerin değil meraklarının peşinden koşmalarını önerdi. Polatoğlu ”Çalışmak hayatın yakıtıdır. Evrensel düşünmek, evrensel doğruları korumak, dünyayı iyi tanımakla elde edilecek bir ebat” diye konuştu.

LC Waikiki E Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş de iyiliğe vurgu yaptı.

Vodafone İcra Heyeti Azası Levent Gemici, herkesin değişik merakları, güçlü tarafları olabileceğini aktardı. ”Aileyi, firmayı, cemiyeti oluşturan çok renklilikten yararlanmaktır” dedi.

W20 Kurucu Başkanı Dr.Gülden Türktan, talebelere ”Kararlarınızı adım adım verin” nasihatinde bulundu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 9:43 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.