20° Açık

SON DAKİKA | YÖK Başkanı Özvar’dan yüz yüze eğitim açıklaması! “Vakti geldi” diyerek duyurdu

Eğitim - Nisan 4, 2023 3:34 pm A A

Son dakika haberi: Yükseköğretim Heyeti YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yeni akademik seneye ait değerlendirmelerde bulundu. Sağlık şartlarında rastgele bir değişme olmazsa üniversitelerde tamamen surat surata eğitime geçileceğini ifade eden Özvar, “YÖK olarak, bedelli rektörlerimizle beraber yeni akademik senede artık, surat surata eğitime geçmenin müddetinin geldiğini duyurmak isterim” dedi.

SURAT SURATA EĞİTİM AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, muhtelif ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya’ya geldi. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin organize ettiği Beynelmilel Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nda konuşan Özvar, üniversitelerde artık surat surata eğitime geçileceğini açıkladı.

Yeni yarıyılda pandemiden bağımsız bir biçimde yeni akademik sene açılışına kavuşacaklarını ifade eden Özvar, “Çok şükür uzun sayılabilecek bir salgın yarıyılı sonrasında, 2022-2023 yeni akademik senesine yanaşıyoruz. Artık finaller üniversitelerimizde başlamış gidişatta ya da başlamak üzere. Bir kısmında bittiğini artık bütünleme sınavlarını başladığını öğreniyorum. Tabi yeni akademik yarıyıl önümüzde, eskisine arkamıza vazgeçeceğiz. Yeni yarıyıla şayet sağlık şartlarında rastgele bir değişme olmazsa, allahın izniyle daha öncekisi gibi, salgından ari, pandemiden bağımsız bir biçimde yeni akademik sene açılışına kavuşacağız. Üniversiteler olarak akademik sene başlamadan evvel gerek üniversiteler gerekse YÖK olarak bu mevzuda önlemler almaya başladı. YÖK olarak, bedelli rektörlerimizle beraber yeni akademik senede artık, surat surata eğitime geçmenin müddetinin geldiğini duyurmak isterim. Önümüzdeki yarıyıldan itibaren allahın izniyle, surat surata eğitim son içinde bulunduğumuz yarıyılda olduğu gibi surat surata ile eğitim öğretime başlayacağız” diye konuştu.

yok-baskani-ozvar-yeni-akademik-yilda-yuz-yuze-egitime-gecmenin-vakti-geldi_8092_dhaphoto1

ONLİNE EĞİTİM İMKANI DA DEVAM EDECEK

Online veya dijital olanaklarından da istifade etmeye devam edeceklerini kaydolan Özvar, “Uzun bir aradan sonra, yüksek öğretim müesseselerimizde, üniversitelerimizde, yerleşkelerimizde, öğretim personellerimizle, öğretmenlerimizle, talebelerin dershanede, derslikte toplanmalarını, buluşmalarını umursuyoruz” ifadelerini kullandı. DHA

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 3:34 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.