15° Parçalı az bulutlu

Son dakika: Taksim’deki patlamaya ilişkin ‘Hüsam’ kod adlı teröristle beraber 5 kişi tutuklandı

Güncel - Nisan 23, 2023 9:26 pm A A

Terör hamlesiyle alakalı aralarında Azez’de tutulan Hasan Ali ve korsan taksicilik yapan Jarkas kardeşlerin babası Salih Jarkas’ın da bulunduğu toplam 5 kuşkulu, emniyetteki harekâtlarının bitirilmesinin ardından bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü. Savcılıkça sorguları bitirilen 5 kuşkulu, “Devletin birliğini ve ülke tamlığını bozmak”, “Kaliteli isteyerek öldürme” ve “Muhacir firariciliği” kabahatlerinden hapsedilmeleri arzıyla Nöbetçi Barış Ceza Egemenliğine sevk edildi. Kuşkulular duruşmaca hapsedildi.

SORUŞTURMADA ŞU ANA KADAR 19 KUŞKULU TUTUKLANMIŞTI

İstiklal Sokağı üzerinde 13 Kasım günü hakikatleştirilen bombalı hücum neticeyi 6 şahıs yaşamını kaybederken, 81 şahıs ise yaralandı. Vakanın ardından tutulan aralarında bomba tertibatını vazgeçen Ahlam Ablashır’ın bulunduğu 49 kuşkulu, 17 Kasım’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Kuşkululardan Ahlam Albashır ile beraber ona ve kaçak kuşkulu Bilal Hassan’a Türkiye’de destek ettikleri öne sürülen 17 kuşkulu “Devletin Birliğini ve Ülke Tamlığı Bozma” ve “Kaliteli İsteyerek Öldürme” kabahatlerinden 18 Kasım’da hapsedildi. 3 kuşkulu adli hakimiyet kararıyla hür vazgeçilirken, değişik 29 kuşkulunun hudut dışı edilmesine karar verildi. 

Daha sonraki harekâtlarda nezaretine alınan Ahlam Albashır’ın Hatay’dan ülkeye girmesine destek eden iki kuşkulunun da 20 Kasım’da hapsedilmesiyle toplam tutuklu rakamı 19’a erişmişti. DHA

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Güncel - 9:26 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.