24° Parçalı az bulutlu

Son dakika: Sisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o resmi sonrası Mısır’dan ilk yorum! ‘İkili ilişkilerin geliştirilmesi…’

Dünya - Kasım 21, 2022 8:05 pm A A

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin seneler sonra kurduğu temasın ekoları birden çok ülkede sürüyor. Son olarak Mısır’dan gelen açıklama dikkatleri çekti.

MISIR’LA YENİ YARIYIL!

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada “Erdoğan ve Sisi’nin Katar’daki el sıkışması ikili ilişkileri geliştirmenin başlangıcı olacak” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan, 2022 Dünya Kupası’nın açılış merasimine katılmak üzere gittiği Katar’ın başşehri Doha’da liderler ve devlet temsilcileriyle toplanmış, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin de aralarında bulunduğu liderlerle ayaküstü sohbet etmişti.

“SÜRECİN BAŞLAMASI İÇİN ADIM ATILDI”

Erdoğan, Sisi’yle görüşmesine ait Katar dönüşünde gazetecilerin yönelttiği suale şu cevabı vermişti:

“Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Beklentim odur ki, evvel bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra allahın izniyle üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Zira vakaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk halkı ile Mısır ulusunun geçmişteki birlikteliği bizim için çok ehemmiyetlidir. Yine niçin olmasın, yine niçin başlamasın? Bunların sinyalini verdik. Allahın İzniyle fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim natürel kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle beraber, bize karşı Akdeniz’de davranış içinde olanlara müteveccih burada biz sulhu ikame edelim, onunla birlikte yolumuza allahın izniyle devam edelim.”

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Dünya - 8:05 pm A A
BENZER HABERLER