14° Parçalı bulutlu

SON DAKİKA | Karkamış’a roket saldırısı! Öğretmen Ayşenur Alkan’dan acı haber! Bakan Soylu duyurdu: 2 kişi hayatını kaybetti

Güncel - Nisan 22, 2023 2:06 pm A A

Son dakika: Terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 10 roket, ilçe merkezindeki bir lisenin bahçesi ve iki ev ile Karkamış Hudut Kapısı yakınındaki bir TIR’a isabet etti. Hadise yerine çok rakamda ekip sevk edildi.

VALİ GÜL: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

2 kişinin hayatını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli hamlenin ardından Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehir Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve protokol azalari ile birlikte patlamanın olduğu bölgelerde incelemelerde bulundu.

karkamisa-roketli-saldiri-3-olu-10-yarali-4-_7471_dhaphoto1

Vali Gül, toplamda 10 yaralı olduğunu ve bunlardan 2’sinin vaziyetinin ağır olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin misli ile karşılık vermeye devam ettiğini kaydolan Gül, şöyle konuştu:

”Bazen patlamalar devam edebiliyor. Özetle 2 tane mektebimizde kasvetimiz var. Doğrudan bu mektebe isabet etmedi ama sesten ve tazyiktan dolayı hasar gördü. Sırçaları kırıldı ve arkadaki evlerde hasar var. Başımız sağ olsun, geçmiş olsun. Dostlarımız çalışmalarına devam ediyor. Şehit ve yaralılarımız var. Bakanımız süreci baştan sona takip ediyor. Onlar gelecekler buraya. Dolayısıyla biz yaralıları ziyaret ediyoruz ve vakanın olduğu bölgeleri ziyaret ederek tedbir alıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri misli ile karşılık veriyor, atışlar devam ediyor. Biraz sabırla süreci takip etmemiz gerekli. Yaralılardan 2’sinin gidişatı ağır. Bizler de süreci takip ediyoruz. Karşılıklı atışlar devam ettiği için zarar gören ev ve iş yerleri ile ilgili rakamlar da değişebiliyor.”

BAKAN SOYLU: 1’İ ÇOCUK 1’İ HOCA 2 BİREY HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep’deri Karkamış’taki terör hamlesiyle ilgili son gidişatı aktardığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün 11:15’deri bu saate kadar 10 adet atım gerçekleşti. Hem Karkamış’ın içerisinde sivil yerleşim yerlerine atak oldu hem de aynı zamanda mekteplerimize de atak oldu. Mektebe intikal etmedi, mektebin hemen bahçe duvarının dışına düşüm söz mevzusu oldu.

5 yaşında bir çocuğumuz, Hasan Karataş şehit oldu. Aynı yerde Büşra Karataş da 5 aylık gebeydi. Ne Yazık Ki o da karnı açılarak ağır bir yara aldı. İlk anda bir ölü bilgisi geldi fakat şu anda entübe. Çocuğuyla ilgili de ilk anda böyle bir bilgi geldi, onu da yaşatmaya çalışıyorlar. Allahın İzniyle o çocuk da, bebek de yaşama tutunur.

Bu terörün kaidesiz, insanlıktan yoksun suratının bir neticeyidir. Allah kimseyi makûs komşu sahibi yapmasın. Hamile olan kardeşimize ve doğmamış bebeğine inşallah müdahalelerle kurtulabilmesini Allah’tan niyaz ediyorum.”

KARKAMIŞ’TA MEKTEPLER BU HAFTA TATİL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Karkamış’ta tüm mekteplerin tatil edileceğini duyurdu.

FiFA3BwXEAIf3Xv

BAKAN ÖZER: SINIF HOCAMIZ AYŞENUR ALKAN’I KAYBETTİK

Milli Eğitim Bakanı Özer de Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu’nun sırçalarında kırıklar tespit edildiğini sarihlerken “Sınıf hocaimiz Ayşenur Alkan’ı kaybettik” diye konuştu.

df3c4a71-ab36-4ad6-9482-4119440b1354

MSB: Türk Silahlı Kuvvetleri, SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

Milli Korunma Bakanlığı’nca MSB Gaziantep’in Karkamış ilçesine gerçekleştirilen havan hücumu sonrası açıklama yapıldı. Açıklamada, “Çocuk, yaşlı; öğrenci-hoca demeden, masum sivillere yönelik hamlelerini sürdüren, mektepleri dahi hedef alma pespayeliğini gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, ataklara misliyle karşılık veriyor” denildi.

07ed3ede-6ede-416b-8847-81cf9e7a8ab2

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU NOKTALAR ATEŞ ALTINA ALINDI

Hamlenin ardından teröristlerin bulunduğu noktalar, hudutta konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu bazukalarla ateş altına alındı.

Teröristlerin ateşlediği bazı roket mermilerinin de hududun diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

29380dc6-f138-4615-862a-e456894179f2

DİYARBAKIR’DA F-16 HAREKETLİLİĞİ

Terör hücumu sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatına işaret ederken, ’Pençe-Kılıç Hava Harekatı’na katılarak işlemleri galibiyetli bir şekilde icra eden Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan uçaklar havalandı.

“SARSINTININ TESİRİYLE KENDİMİ MERDİVEN BOŞLUĞUNDA BULDUM”

Suriye’nin kuzeyinden atılan roket-havanlar sırasında yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören, atak anını anlattı. Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Gören, ilk roketin ardından hadise yerine 112 ekibi olarak gittiklerini söyledi.

Eve düşen roket nedeniyle yaralananlara destekçi olmaya çalıştıklarını anlatan Gören, şöyle konuştu:

“Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var.”

KILIÇDAROĞLU: ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı ileti şöyle:

“Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından pespayece tertip edilen roket hücumunda yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından pespayece tertip edilen roket hücumunda yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun! ????????

— Kemal Kılıçdaroğlu @kilicdarogluk November 21, 2022

İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Öte yandan 3 kişinin yaşamını kaybettiği hamlenin ardından ilçede eğitime 1 gün zamanla ara verildi.

1 ASKER VE 7 POLİS YARALANMIŞTI

Dün, Terör örgütü PKK/YPG denetimindeki Tel Rıfat bölgesinden ateşlenen roket, Öncüpınar Hudut Kapısı yanındaki polis özel harekat yerleşkesine isabet etmişti. Patlamada, kampüs içerisindeki 1 asker ile 7 polis yaralanmıştı. Yaralıların sağlık vaziyetlerinin iyi olduğu bildirilmişti.

a81211b4-8038-4aef-a976-0a5b63798c2e

Gaziantep’in Karkamış ilçesine de dün gece saatlerinde Suriye’nin Ayn El Arap bölgesinden ateşlenen 4 roket atılmıştı. Boş araziye düşen roketler ilçede tedirginliğe neden olmuştu.

f9a3c6e9-16a4-40e5-800d-b5b5b996e284

Amerika Birleşik Devletleri BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN KINAMA VE TAZİYE İLETİI

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Karkamış’ta üç masum insanın yaşamını kaybettiği atağı güçlü bir şekilde ayıplıyoruz, yas tutan Türk toplumuna katılıyoruz” denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı-DHA-İHA

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Güncel - 2:06 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.