13° Parçalı bulutlu

Savaşmak yerine sevişmeye başladıkları için yasaklandı! Maca kökü tozu nedir, maca tozu ne işe yarar?

Sağlık - Mayıs 22, 2023 5:04 pm A A

Maca tozu, Güney Amerika’da asırlardır hem tıbbi olarak hem de besin olarak harcanıyor. Kurutulduğu zaman yedi sene süresince tazeliğini gözeten maca genellikle maca tozu olarak harcanıyor. Daha Önceki medeniliklerden İnka’lar da dahil olmak üzere Güney Amerika kültürleri macayı hormonları dengelemek, libido ve doğurganlığı artırmak, evhamı eksiltmek, zekâsal duruluğu artırmak ve dayanıklılığı ve eforu artırmak gibi nedenlerle asırlardır kullanılıyor.

iStock-467814398

MACA KÖKÜ TOZU İÇİNDEKİ VİTAMİNLER

Maca kökü tozu, fantastik derecede vitamin ve mineralle doludur. Zengin içerikli maca kökü tozu potasyum, kalsiyum, iyot, magnezyum, lif ve protein sağlar. Ayrıca B1, B12 gibi vitaminler ve verimli yağ asitlerini de kapsamaktadır. Tüm bu yiyecek ögeleri asap sisteminin ideal bir biçimde çalışmasını sağlayarak uysallık verir.

iStock-1335399957

MACA KÖKÜ TOZU VERİMLERİ

Maca köklerinin toz haline getirilmesiyle elde edilen maca tozu kolay uyarlama sağlama ile ilişkilendirilir. Süper yiyeceklerden biri olarak adlandırılan maca kökü tozu verimleri saymakla bitmiyor…

Alzheimer tehlikesini eksiltir.

Hücreleri yeniler.

Stres, anksiyete, travma gibi asapsal vaziyetlerin rehabilitasyonunda kullanıldığında pozitif tesirleri görülmektedir.

Hormonları kumpaslar.

Maca tozu erkeklerde cinsiyet hormonlarının olağan bedellerde olmasında ve dayanıklılığı artırmada tesirlidir.

Erkeklerde sperm rakamını artırır, kısırlık probleminde tesirli olduğu öne sürülüyor.

Bayanlarda regli evveli yarıyıl olarak adlandırılan PMS yarıyılında görülen bulguların gevşetilmesinde tesirlidir. Aynı biçimde regli yarıyılında hormon seviyelerinin olağan bedellerde yakalanmasını sağlayarak bu yarıyılın negatif tesirlerini en aza indirmeye destekçi olur.

iStock-1211408472

Menopoz yarıyılındaki adet kumpassızlıkları, ruh hali farklılıkları, sıcak basmaları, uyku bozuklukları gibi bulguların eksiltilmesinde misyon alır. Maca tozu dayanıklılığı ve enerji seviyelerini artırdığı için sporcularda kullanımı da pozitif tesirler sağlamaktadır.

MACA TOZU EFSANESİ

Maca tozunun kulaktan kulağa anlatılan bir efsanesi de bulunuyor. İnka medeniliğinin yükseliş yarıyılında maca harcanmaya başlanıyor. Özellikle İnka savaşçıları kullandıkları maca suratından çok kuvvetlenmişler. Maca tozunun cinsel tesirleri de birliktesi ortaya çıkmaya başlayınca vaziyet değişmiş. İnka medeniliğinde maca tozu yalnızca savaş bitene kadar savaşçıların kuvvetlenmesi için kullanıldı. Öteki günlerde ise kullanılması menedildi. Bu sayede ismini duyuran maca tozu özellikle Peru’da libidoyu artırdığı için sıklıkla kullanılıyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık - 5:04 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.