21° Açık

Samsung elektrikli araba işine girecek mi?

Teknoloji - Kasım 23, 2022 4:10 pm A A

Samsung elektrikli araba işine girecek mi?Apple, Huawei, Xiaomi derken Oppo da elektrikli araba işine gireceğini açıkladı. Peki ya Samsung? 23.11.2022 09:52
Haber Kaynağı: Teçhizat Günlüğü A A Aza ol Google News’de Paylaş FlipBoard’da Paylaş

Samsung’un bu kadar büyük ve güçlü bir teknoloji işletmeyi olmasının artta uyuyan en ehemmiyetli nedenlerden, birincisi girdiği kategorilerde hemen her maliyet seviyesinden ürün üretebilme marifetiyse ikincisi de teknoloji ile uzaktan yakından ilgisi olan hemen her alana yatırım yapabilmesidir. Misalin uslu telefon pazarında ehemmiyetli adlardan biri olan Samsung, aynı galibiyeti beyaz eşyada da gösterebilmekte.İşte Güney Koreli teknoloji devinin kendine özgü bu özelliği, onun yeni ve popüler alanlara yatırım yapacağı görüşü de birliktesi getiriyor. Bahsettiğimiz alansa, elektrikli arabalardan başkası değil.
Her ne kadar elektrikli araba denildiğinde akla gelen ilk ad Tesla olsa da, bugüne kadar adın da bu alana alaka göstermeye başladığı öğrenilen bir reel. Bu adlardan birinin Apple olması da, doğrudan uslara “Apple elektrikli araba üretiyorsa, Samsung’da üretecektir” görüşü getiriyor. Ancak reel hiç de öyle değil.Samsung’un üst düzey idareyicilerinden gelen imzasız bazı açıklamalara göre, Güney Koreli teknoloji devinin ne yakın ne de uzak gelecekte elektrikli araba üretmek gibi bir emeli bulunmuyor. Firmanın böyle bir karar vermesinin artta ise oldukça anlamlı bir neden var.Samsung hali hazırda Tesla, Hyundai, Audi gibi markalara elektrikli taşıt imali düzeyinde gerekli olan yonga, kamera, pil, OLED ekran gibi parçaları satıyor. Başka Bir Deyişle Samsung elektrikli taşıt üreten işletmelere en hayati parçaların satışını hakikatleştiriyor. Üstelik bu alanda şu ana kadar elde ettiği kazançlar da gayet iyi seviyede. İşte Samsung’un, perdenin önüne çıkmaktansa, artta kalıp karına bakmayı nedeni de bu vaziyet gibi görünüyor.

Teknoloji - 4:10 pm A A
BENZER HABERLER