26° Parçalı bulutlu

Sağlık turizminde durdurulamaz yükseliş! İngiliz medyası Türkiye’yi mercek altına aldı

Sağlık - Kasım 21, 2022 8:03 pm A A

Uzun zamandır teşvik edilen sağlık turizmi sektörü son senelerde meyvesini vermeye başladı. Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinden kadın ve erkekler saç ektirme ve estetik operasyonlar için akın akın ülkemize geliyor. Bu yoğun trafik İngiliz medyasının gözünden kaçmadı. Bugün manşetlerde Türkiye’nin sağlık alanındaki durdurulamaz yükselişine yer verildi. İngiliz yurttaşları Türkiye’ye en çok diş rehabilitasyonu, saç ektirme ve yağ aldırma gibi estetik operasyonlar için geliyor.

iStock-1333970176

HER ŞEY DAHİL KOLİLER DİKKAT TOPLUYOR

Türkiye’deki muayenehaneler yurt dışından insanları sürüklemek için rehabilitasyon, uçak bileti ve konaklama dahil koliler sunuyor. İngilizler, bu mevzuda ülkemize gelecekler için muhtelif ihtarlarda bulunuyor. Türkiye’deki kutuların otelde konaklama, yemekler, masaj ve VIP erişim gibi ekstra hizmetleri de içerdiğine dikkat çekildi.

TÜRKİYE İLE İNGİLTERE KIYASI YAPILDI

Türkiye’de meme geliştirme ve küçültme operasyonları, surat dolgusu ve burun estetiği gibi popüler harekâtların İngiltere’deki özel muayenehanelere göre çok daha ucuz olduğu kaydolunan haberde, bir hayli İngiliz’in estetik için Türkiye’yi seçmesinin çok natürel olduğu belirtildi. de ayrıca İngiltere’de yapılması yasak ancak Türkiye’de özgür olan harekâtlara da yer verildi.

daily-mail_4059

“DÜNYANIN ESTETİK BAŞŞEHRİ TÜRKİYE”

İstanbul’un dünyanın estetik başşehrine dönüştüğü yorumunu yapılan haberde maliyetlerde karşılaştırıldı.

daily-mail_3895

Türkiye’de meme geliştirme operasyonunun en fazla 3 bin sterline 66 bin TL, başka bir deyişle İngiltere’dekinin neredeyse yarı maliyetine mülk olduğu ifade edildi. e göre burun operasyonu İngiltere’de 6 bin sterlinin üzerinde yapılırken Türkiye’de 2 bin 500 sterine mülk oluyor.

Bedenden yağ alma işlemi olarak öğrenilen Liposuction’ın İngiltere’de maliyetinin 4 bin 800 sterlin olduğu belirtilen haberde Türkiye maliyeti ise bin 600 sterlin olarak belirtiliyor.

“TATİL GİBİ SUNULMAMALI”

Gazetede ayrıca uzman görüşlere de yer verilirken İngiltere Plastik Cerrahlar Birliği’nin estetik operasyonların tatil gibi sunulmasının “kusurlu ve yanıltıcı” olduğu açıklaması da aktarıldı.

Bu harekâtların çok ciddi olarak ele alınması gereken, tehlikeli olabilecek harekâtlar olduğu yorumu yapılırken karmaşıklıklara karşı da ihtar yapıldı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık - 8:03 pm A A
BENZER HABERLER