15° Parçalı bulutlu

Saç yağlanmasına çözüm bulmak için çuvalla para harcamayın! Çözümü evinizde

Sağlık - Mayıs 17, 2023 10:10 pm A A

Saç yağlanması çözümsüz bir mevzu değil. Kış aylarında saçları uzun bayanlar için can sıkıcı bir hale gelen saç yağlanması, cilt problemi yaşadığınız anlamına gelebilir. Saçların yağlanmasının birden fazla sebebi olabilir. Bu surattan saçınızı tanımanız, ona göre çözümler uygulamanız gerekir.

SAÇLAR NEDEN YAĞLANIR?

Yağlı saç, saçların tellerinin yağlanmasından çok gerçeğinde saç teninin yağlanmasıdır. Yağlanma saç diplerinden başlar. Yağlanma en çok düz saçlarda görülür. Zira yağ, saç tellerine daha kolay erişir.

iStock-1392760425

Düz anlam olarak düşünebilirsiniz; yağlı yemekler denktir yağlı saç demektir. Yağlı besinler, saç yağlanmasını da tesirler. Saçlara sık değmek, kesintisiz taramak da saç tenindeki yağı, saça dağıtmanıza neden olur.

Saçların çok sıcak suyla yıkanması da yağlanmayı hızlandırır. Olabildiğince ılık veya soğuk suyla yıkanmalıdır. Saçın lüzumuna göre şampuan, krem ve bakım mahsulleri seçilmelidir.

SAÇLARIN YAĞLANMASI NASIL ÖNLENİR?

İlk olarak beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin ve sıhhatli besinler harcamaya özen gösterin. Saç kuru olduğu zaman saç teni, saçın ıslatılması için daha fazla yağ üretir. Bu sebeple tenin ısınmasına neden olan saç şekillendiricilerini kullanmayın.

SUYUN ISISI DA ÇOK EHEMMİYETLİ

Saç tenini çok fazla kuruttuğu için duş alırken fazla sıcak su kullanımından kaçının. Sıcak su yerine ılık su ile saçlarınızı yıkayın.

Şayet saçlarınızın yağlanması oldukça fazlaysa ve bu vaziyetten çok rahatsızsanız öncelikle market şampuanlarını kullanmayı vazgeçin. Saçınıza uygun, nebatsal şampuan kullanmaya özen gösterin. Şampuanınızı ve saç kreminizi seçerken yağlı saçlar için özel olarak üretildiklerinden emin olun.

iStock-136631794

Saçlara değmek yağlanmayı süratlendirdiği için gün içerisinde saçlarınızla oynamamaya dikkat edin. Saç taramak, tendeki yağın saçlara ulaşmasını süratlendirir. Bu sebeple saçlarınızı sık sık taramayın. Saç kremini diplere sürmemeye dikkat edin. Şayet saçlarınız gün içinde yağlanıyorsa, kuru şampuanla anlık çözümler sağlayabilirsiniz.

YAĞLI SAÇLARIN ÖNLENMESİNİN NATÜREL USULLERİ

Saçlarınız için uygulayabileceğiniz nebatsal çözümleri sınayabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ USULÜ

Sirkelerin içinde bulunan ve sirkeye hem apaçık tadını hem de kokusunu veren asetik asit, saç tenindeki pH balansının sağlanmasında ehemmiyetli roller üstleniyor. Tıpkı saça uygulanan bir tonik gibi su ile karıştırarak saçınıza uyguladığınızda hem daha uzun vakitler yağlanmadan kalan hem de daha yumuşak ve parlak saçlara sahip olabiliyorsunuz. Önerilen genel olarak elma sirkesi olsa da dilerseniz üzüm sirkesiyle de aynı uygulamayı yapabilirsiniz.

iStock-1297036625

LAVANTA USULÜ

Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz kurutulmuş lavanta yapraklarını alın, takribî 2-3 kadeh suyun içine bir tutam atın ve 10 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz suyun ılımasını bekleyin. Soğuğa yakın haldeyken kuru saçlarınıza dipten uca sürüp 30 dakika bekletin. Ardından her zamanki gibi saçlarınızı yıkayıp hoşça durulayın. Bu uygulamayı haftada 1 kere yağlanma meselesinin eksildiğini görene dek uygulayabilirsiniz.

iStock-1354439542

KARBONAT USULÜ

Tıpkı sirke gibi bir hayli paklik işleminde isminden söz ettiren karbonat, saçların yağlardan temizlemesi mevzusunda da bütün bir uzman. Saç teninin pH balansını tertip eden karbonatı kullanmak için 3 kadeh suya takribî 1 çay kadehi kadar bolca karbonat ilave edin. Hoşça karıştırıp sprey şişesine aktardığınız bu karışımı pak suyla nemlendirdiğiniz saçlarınıza dipten uca uygulayıp 5 dakika bekletin. Ardından her zamanki saç devireme operasyonlarınızı yetersizsizce bitirin.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık - 10:10 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.