16° Parçalı bulutlu

Özel okullardan depremden etkilenen 20 bin öğrenci için ücretsiz kontenjan

Eğitim - Eylül 9, 2023 4:30 pm A A

Özel mektep dernek ve platformlarının Kahramanmaraş merkezli zelzelelerden etkilenen bölgelerdeki talebeleri ikinci yarıyıl burslu okutma kampanyasında, 68 şehirden 2 bini aşkın mektep, 20 binden fazla talebe için fiyatsız kontenjan tahsis etti.

Türkiye Özel Mektepler Derneği TÖZOK, Tüm Özel Öğretim Müesseseleri Derneği TÖDER, Özel Öğretim Derneği ÖZDER, Özel Eğitim-Öğretim Derneği ÖZDEBİR, Özel Öğretim Müesseseleri Birliği Derneği ÖZKURBİR ve Ankara Eğitim Platformunca yapılan ortak açıklamada, zelzelelerin yaşandığı bölgeden göç eden talebelerin, ikinci yarıyıl süresince özel mekteplerde bütün burslu olarak okutulacağı açıklanmıştı.

Bu kapsamda, kampanyaya destek olan tüm özel mektepler, konuk talebe kontenjanlarını “www.misafirogrenci.org” üzerinden duyuru ediyor.

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Türkiye Eğitim Meclisi Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın, mevzuya ait yaptığı açıklamada, konuk talebe uygulamasının, zelzelenin 4. gününde hazır hale getirildiğini ifade etti.

ÖZEL EĞİTİM KURSLARI VE MÜESSESELER DA SİSTEME DAHİL OLACAK

Geçen zaman içerisinde, 68 şehirden 2 bini aşkın mektebin 20 binden fazla talebe için fiyatsız kontenjan tahsis ettiğini bildiren Aydın, bu kapsamda alınan talebelerin eğitim, yemek, kitap ve kırtasiye giderlerinin müesseseler tarafından karşılanacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

“İlave olarak, velilerimizin takviyeyi ile konutlarda, yazlıklarda ya da otellerde barınma olanağı olmayan ailelere destek verilecek. Öncelik, evini, kazancını ve surat surata eğitim olanağını tamamen kaybetmiş ailelere verilecek. Proje koordinatörümüz Gökhan Ünlüer ve takımı 7 gün 24 saatlik bir çalışma temposuyla sistemi aralıksız geliştiriyorlar. Birkaç gün içerisinde çok daha yüksek kontenjan rakamlarına erişmeyi kastediyoruz. Proje kapsamında, yarıyıl sonuna kadar verilecek bu takviyenin uzun vadeli hale gelmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Yeniden özel öğretim kursları ve özel eğitim müesseseleri de birkaç gün içerisinde sisteme dahil olacaklar ve depremzede ailelere yardımımız direnerek çoğalacak.” Anadolu Ajansı

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 4:30 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.