24° Parçalı az bulutlu

Orion uzay vasıtayı Ay yolculuğunu bitiriyor

Teknoloji - Kasım 24, 2022 4:13 am A A

Orion uzay vasıtayı Ay yolculuğunu bitiriyorNASA Orion tayfa vasıtayı, Ay’a yolculuğunda temennileri aşacak gibi duruyor. 22.11.2022 09:56
Haber Kaynağı: Ekipman Günlüğü A A Aza ol Google News’de Paylaş FlipBoard’da Paylaş

Uzay insanlar için her zaman merak mevzusu oldu, bu kapsamda Uzay Ajansı yeni bir çalışmaya imza atacak. NASA, görevin Çarşamba sabahı erken saatlerde galibiyetle başlatılmasının ardından Artemis 1 hakkında bir aktüelleme sağladı.Araç Entegrasyon Müdürü Jim Geffre, NASA’nın Cuma günü tertip ettiği basın brifinginde “Orion şimdiye kadar harika bir performans sergiledi” dedi. “Tüm sistemler, performans açısından temennileri aşıyor” dedi. Artemis 1, tayfa taşıtının insan astronotları tehlikesiz bir biçimde Dünya’nın natürel uydusuna taşıyabileceğini doğrulamaya çalışıyor. Yolculuk, Orion’un seyyaremizin yörüngesinin ötesine yaptığı ilk yolculuğu işaret ediyor. 2014 senesinde uzay vasıtayı, Dünya etrafında iki yörüngeli bir test uçuşunu tamamladı.Başarılı bir uçuş, Ay’a insanlı bir görevin ve sonunda NASA’nın 1972’de Apollo 17’den bu yana ilk tayfalı Ay inişinin yolunu açacaktı. Ajans, Artemis 1’in 21 Kasım’da Ay’a erişmesini bekliyor.
Bu noktada uzay vasıtayı, Uzay Ajansı’nın görev için tasarladığı dört ana motor yakma harekâtının ilkini reelleştirecek. Uçuş Direktörü Jeff Radigan, “Apollo iniş alanlarının kimilerinin üzerinden geçeceğiz” dedi. Dört gün sonra NASA, nihayet uzay vasıtasını Dünya’ya doğru bir dönüş yörüngesine yerleştirmeden evvel, Orion’u Ay’ın çevresinde uzak bir yörüngeye oturtmak için ikinci bir yanma asıllaştırmayı tasarlıyor. Her şey tasarıya göre giderse, Orion 11 Aralık’ta Pasifik Ummanı’na inecek. 

Teknoloji - 4:13 am A A
BENZER HABERLER