21° Açık

Önce dansöz sonra Kur’an-ı Kerim’e tekme! Okullardaki skandal görüntüler sonrası Milli Eğitim Bakanı’ndan açıklama

Eğitim - Nisan 4, 2023 1:26 am A A

Antalya’da lise talebesinin Kur’an-ı Kerim’e yaptığı hürmetsizlik ve Bursa’daki bir mektepte danzös oynatılması sosyal medyanın gündemine oturdu. Peş peşe iki gün mekteplerden gelen skandal görüntüler tepkiyle karşılandı. Söz mevzusu iki görüntüyle alakalı soruşturma başlatılırken Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi.

İKİ MEKTEPTEKİ SKANDAL GÖRÜNTÜLER SONRASI BAKAN ÖZER’DEN AÇIKLAMA

Bir dizi açılış ve ziyaret için Adıyaman’da bulunan Ulusal Eğitim Bakanı Özer, Antalya’nın Serik ilçesinde bir lise talebesinin Kur’an-ı Kerim’e tekme atması ve Bursa’da bir mektebin salonunda dansöz oynatması vakalarıyla alakalı konuştu.

Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

BAKAN ÖZER: “KABUL ETMEMİZ MUHTEMEL DEĞİL”

“Geçen gün Bursa’da dansöz oynatılması, bugün bir mektepte lise talebesinin kutsalımıza yaklaşımını kabul etmemiz muhtemel değil. Bakanlık olarak bunları tolere etmemiz muhtemel değil. Hele bir kutsal kitaba böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz muhtemel değil. Hem valilerimiz lüzumlu analizleri başlattı hem de Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak hemen müfettişimizi gönderdik. Lüzumlu tüm analizleri yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı da lüzumlu soruşturmaları başlattı. Biz Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak devletiyle, ulusuyla barışık, ulusunun bedellerini manevileştirmiş bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızı verirken bu biçimde yaklaşımların, kutsalımıza, Kur’an-ı Kerimimize, böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz muhtemel değil.

ozer

“LÜZUMLU CEZALARI VERECEĞİZ”

Hassasiyetle süreci takip edeceğiz. Lüzumlu cezaları vereceğiz. Bundan sonra ayrık da olsa bu tip vakaların olması olasıdır. Eğitim sistemimiz çok büyük, 19 milyon talebenin olduğu; 1,2 milyon hocanın olduğu bir eğitim sistemimiz var. Önümüzdeki günlerde de buna eş olayların olması olasıdır. Buna eş hadiseleri nasıl önleyebiliriz, diye Bakanlık olarak da çok daha geniş bir biçimde çalışacağız.

“ÇOK GENİŞ BİR BİÇİMDE MASAYA YATIRACAĞIZ”

Gençlerimizi özellikle yalnızca kutsala değil, tabiata hürmetli, etrafa hürmetli, insana hürmetli ve Türkiye’nin niyetlerinin bölgede iddia sahibi bir ülke olma, dünyada iddia sahibi bir ülke olma yolunda ilerlerken buna uygun bir biçimde gençliği nasıl inşa edebiliriz, beceriksizlikler nelerdir, neleri yapmamız gerekir. Allahın İzniyle bu ayın içerisinde, bir organizasyon yapıp, çok geniş bir biçimde masaya yatıracağız”

oo

Bakan Özer, Valilik şeref defterini imza attıktan sonra değerlendirme buluşmasına geçti.

İHA

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 1:26 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.