21° Açık

NEVÜ’de ’Gençlik ve Modern Zamanlar’ Söyleşisi’nin 5.’si düzenlendi

Eğitim - Nisan 6, 2023 8:13 am A A

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kurultay Merkezi Kanavezir Salonu’nda Dr. Metin Doğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere, üniversitenin akademik ve yönetimsel personeli ile talebeler katıldı.

Seminerde Doğan ’Gençlik ve Kimlik Meseleleri-Kimlikte Kültürel, Küresel ve Küyerel Görünümler’ üzerine konuştu. Globalleşme ile birlik kimlik yaradılış süreçlerinden bahseden Doğan; fertlerin dijital etraflarda hangi kimliklerle bulundukları üzerinde durdu. Anane ile çağdaş yarıyıllarda ortaya çıkan kimlik çatışmalarına değinen Doğan, yeni kuşakların ananeseli yalanlama meylinde olduklarının yapılan çalışmalarda gözlemlenebildiğinden bahsetti.

Lise ve üniversitenin bu süreçlerde ehemmiyet talep ettiğini söyleyen Doğan, yeni bir kavram dünyası oluşturarak anane ve ananeyi oluşturan ögelerden beslenen ve aynı zamanda geleceğe uzanabilen bir dünyanın ve bu dünyaya ait bir kimlik oluşturulmasının zaruri olduğuna vurgu yaptı.

Seminer sual-yanıt kısmının ardından evvelki programlarda olduğu gibi çekilişle 1 talebeye 200 TL bedelinde kitap/kırtasiye çeki, 3 talebeye kitap seti ve 3 talebeye ise Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından hediye edilen muhtelif kitapların verilmesiyle sona erdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 8:13 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.