21° Açık

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kocaeli Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı:

Eğitim - Nisan 5, 2023 7:46 pm A A

KOCAELİ Anadolu Ajansı – Kocaeli Valiliği’nde düzenlenen Şehir Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılan Özer, buluşmanın ardından yaptığı açıklamada, kentteki eğitimle alakalı çalışmaları çevreli bir biçimde ele aldıklarını belirtti.

Şu anda Kocaeli’de Ulusal Eğitim Bakanlığının eğitim yatırımlarının toplam bütçesinin 960 milyon lira olduğunu kaydolan Özer, değerlendirme buluşmasında, 1 milyar 325 milyon liralık ilave bütçeyi Kocaeli’ye verme kararı aldıklarını, böylece 960 milyonluk eğitim yatırımını, 2 milyar 285 milyon liraya çıkarttıklarını bildirdi.

Özer, tüm Türkiye’de mekteplerin tehlikesiz hale kavuşmasıyla alakalı tahrip, imal ve kuvvetlendirme çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, “Biz 2022 senesinin sonuna kadar bu çalışmaları büyük oranda tamamlamayı kastediyoruz. Bunun için bütçemizi ağırlıklı olarak bu alanda kullanmayı hedef aldık. Şu anda da Kocaeli’de 15 tane kuvvetlendirme yapılması gereken mektebimiz kaldı. Onları da süratli bir biçimde bugünkü yatırım programına dahil ederek, senenin sonuna kadar allahın izniyle tamamlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

“2 BİN 50 BAĞIMSIZ ANAOKULUNU TAMAMLADIK”

Özer, 4’ü özel eğitim anaokulu olmak üzere Kocaeli’ye 6 anaokulunu yatırım programına dahil ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bakanlık olarak son 1 senedeki en büyük önceliğimiz, mektep evveli eğitimdeki mektepleşme oranlarını artırmak. Bunun için çok kapsamlı ve ciddi bir çalışma yaptık ve Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde, 3 bin bağımsız anaokulu yapmak için yola çıktık. Şu ana kadar 2 bin 50 bağımsız anaokulunu bitirmiş bulunuyoruz. 15 bin 500 de bağımsız ana sınıfı…

Bu atılımlarla 5 yaştaki mektepleşme oranlarını yüzde 65’ten yüzde 97’ye eriştirmiş bulunuyoruz. Bunun için Kocaeli’de de mevcut anaokulu üretimlerine ilave olarak, bu 6 yeni anaokuluyla bu kapsamda Kocaeli’nin kapasitesini allahın izniyle artırmış olacağız. Yeniden ilkokul ve ortaokul lüzumlarıyla alakalı 5 tane yeni ilave yatırımı Kocaeli’ye kazandırmış bulunuyoruz.

Bir öteki mevzu, mevcut mekteplerimizin çatı onarımından, ıslak tabanına kadar süratli bir biçimde büyük onarımların bitirilmesi, bizim en büyük önceliklerimizden bir tanesi. Bu kapsamda da 100 milyonluk ilave yatırımla Kocaeli’deki mekteplerimizin büyük onarımlarını allahın izniyle nihayetlendirmiş olacağız.”

“TAKRİBÎ 5,5 MİLYAR LİRALIK BÜTÇEYİ, BUGÜN HAYSİYETİYLE MEKTEPLERİMİZE YOLLAMIŞ BULUNUYORUZ”

Bakan Özer, eğitim öğretime hazırlanmayla alakalı 2022-2023 senesinde en büyük değişikliğin, ilk defa tüm mekteplere bütçe gönderimi olduğuna işaret ederek, “Takribî 5,5 milyar liralık bütçeyi, bugün haysiyetiyle mekteplerimize yollamış bulunuyoruz. Başka Bir Deyişle mekteplerimiz artık, paklik, kırtasiye, ufak onarım ve donatımla alakalı lüzumlarını hiç kimseye müracaat etmeden kendilerine sevk edilen bütçeyle karşılayabilir vaziyete geldiler. Bu kapsamda, Kocaeli şehrimizdeki mekteplerimize, 85 milyonluk bir bütçeyi yollamış bulunuyoruz.” diye konuştu.

Buluşmada gördükleri en ehemmiyetli lüzumlardan birinin, özel eğitimle alakalı uygulama mekteplerinin rakamının artırılmasına müteveccih arz olduğunu bildiren Özer, bu kapsamda 3 değişik ilçeye, 3 tane özel eğitim uygulama mektebi yapma kararı aldıklarını belirtti.

Şu anda değişik lokasyonlarda, 30 özel eğitim uygulama mektebi bulunduğunu vurgulayarak, bu rakamın 33’e çıkartılacağını, yeni yatırımlarla Kocaeli’de özel eğitimle alakalı tüm gereksinimi karşılamayı kastettiklerini bildirdi.

Özer, buluşmanın gerçekten bereketli geçtiğini, kesintisiz yeni yatırımlarla Kocaeli’yi desteklemek için gayret sarf edeceklerini aktararak, Kocaeli’nin kesintisiz göç alan bir kent olduğunu, yeni mektep lüzumlarını karşılamak için gereken yatırımları yapacaklarını belirtti.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 7:46 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.