Parçalı bulutlu

MasterChef Küfte Bozbaş tarifi! Kars – Iğdır usulü Küfte Bozbaş nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Son Dakika - Mayıs 4, 2023 3:59 pm A A
TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye müsabaka programında bu hafta çekişmeli olarak devam ediyor. Müsabakacılar potaya girmemek için kıyasıya yarışıyor. Bu akşam yayınlanacak olan yeni kısımda yöresel lezzetlerle kırmızı ve mavi ekip kabiliyetlerini sergileyecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir hayli şehirle bütünleşmiş yemekler yapılacak. Bu yemekler arasında dikkat toplayanlardan bir tanesi de Küfte Bozbaş oldu. Iğdır ve Kars yöresine ait Küfte Bozbaş tarifi izleyiciler tarafından incelenmeye başladı. Peki Küfte Bozbaş nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte damak çatlatan Küfte Bozbaş tarifi… Et suyu için; MasterChef Küfte Bozbaş tarifi! Kars - Iğdır usulü Küfte Bozbaş nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Küfteler için; Kuzu incikleri bir tencereye yerleştirip üzerine 2-3 litre su ilave edin ve yüksek ısıda kaynamaya vazgeçin. Kaynamak üzereyken etin köpüğünü kesinlikle alın. Ardından 3 adet soğanı ilave edip, kısık ateşte 35-40 dakika kaynamaya vazgeçin. Bu sırada köfteleri yapmak için kıymanın soğanını, pirincini, tuzunu, karabiberini, kuru nanesini ilave edip iyice 15 dk yoğurun. MasterChef Küfte Bozbaş tarifi! Kars - Iğdır usulü Küfte Bozbaş nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Bundan sonra 7-8 adet 120-130 gr yuvarlak küfteler yapın ve içlerine birer tane erik kurusu koyun ve küfteleri 15-20 dakikalık buzdolabında bekletin. 35-40 dakika kaynadıktan sonra soğanları tencereden çıkarın. İncikleri de tencereden alıp başka bir tabak da kenarda tutun. Etin suyunu kaynar hale getirin ve küfteleri sırayla tencereye ilave edin. 5-10 dakika sonra küftelerin de köpüğünü aldıktan sonra nohutu ve erik kurularını tencereye ilave edin ve 45 dakika pişmeye vazgeçin. 45 dakika sonra safranı ve ya demlenmiş suyunu ve patatesleri ve ya haşlanmış kestane tencereye ilave edin. İnciklerin de etlerini kemikten ayırıp tencereye ilave edin ve 15-20 dakika daha pişirin. patatesler yumuşayana kadar Afiyet olsun. Kuzu eti kullanın, etlerin ve küftelerin köpüğünü kesinlikle alın, küfteleri kaynayan suya atın. Safran bu yemeğin olmazsa olmazıdır. MasterChef Küfte Bozbaş tarifi! Kars - Iğdır usulü Küfte Bozbaş nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Son Dakika - 3:59 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.