19° Açık

ERÜ’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim Akademik seneyi açıldı

Eğitim - Kasım 21, 2022 8:06 pm A A

Erciyes Kültür Merkezi’nde EKM tertip edilen programa ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Megakent Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, akademisyenler ve talebeler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından başlayan programda, Erciyes Üniversitesi Olağan Türk Müziği Topluluğu konser verdi.

Konserin ardından konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “Erciyes Üniversitesi kuruluşundan bugüne kadar baktığımız da özellikle Erciyes dağından aldığı feyzle maksatlarını her zaman yüksek yakalamaktadır. Bu yönde 19 fakülte, 7 enstitü, 1 akademi, 2 İş Akademiyi ve 42 araştırma merkezi ile akademik olarak, 2 bin 200 yönetimsel personel olarak takribî 4 bin 800 personel ve 53 bin 400 tane talebemizle gerçekten bölgesinde faal olarak hizmet veren ehemmiyetli bir yüksek öğretim müesseseyidir.

Üniversitelerin temel vizyonlarına baktığımız zaman özellikle talebe, AR-GE odaklı ve cemiyetsel olarak hizmet verdiğini görmekteyiz. Bu noktada Erciyes Üniversitesi talebe odaklı faaliyetlerin de Cumhurbaşkanlığımızın ortaya koymuş olduğu staj seferberliği karşısında kesinlikle bir yarıyılını sanayide geçirmesini ve stajlarını çok faal müesseselerde özellikle korunma sanayine müteveccih faal müesseselerimizin bünyesinde yapmasını çok umursuyoruz. Hatta bununla da kanaat etmiyoruz. Üniversite talebe işbirliği, üniversite sanayi işbirliği sanayi talebe işbirliği üçgeninde de talebelerimizin kesinlikle hissedar olmasını çok umursuyoruz. Buradan ortaya konmuş olan çalışmalarda talebelerimizin çok mutlu dönüşlerinin olduğunu da her zaman görüyoruz. Erciyes Üniversitesi her zaman kendisinden AR-GE ebadıyla söz ettirmektedir. Bu istikametimizin de kuvvetlenmesi için akademik personelimizin ortaya koymuş olduğu performansın burada çok ehemmiyetli olduğunu da ifade etmek istiyorum.

Biz buradalar da bu çalışmaları yaparken, kesinlikle katma kıymeti olan ve ülkemize katkı sağlayacak çıktıları yüksek seviyede umursadığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Kayseri Megakent Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Yapılacak olan eğitim-öğretim senesinin allahın izniyle hayırlara vesile olmasını ve Erciyes Üniversitemizin yeni bulgularla yeni buluşlarla buluşmasını da temenni ediyorum. Kayseri’yi kamu, yerel ve üniversite işbirliğinin sanki en hoş misallerini sergileyen şehri tanımlarken, iyilikseverler şehri olarak anılacak yegane bir kent olarak öğrenilir. Kayserimize hizmet etkenin hep beraber iftiharını yaşadığımızı da buradan paylaşmak istiyorum. Özellikle bir talebe arkadaşı ve genç arkadaşı şehir olarak siz gençleri ben çok talihli görüyorum. Talebelik senelerimizi göz önüne getirdiğimizde ve bugünlerle karşılaştırdığımızda filhakika Kayserimizin bir başka hoş olduğunu, şu anda sunulan imkânların sizler için gerçekten göz arkasını edilmeyecek ebatta olduğunu buradan paylaşmak istiyorum” biçiminde konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, programa katılanlara ‘Sürdürülebilirlik ve Yeşil Ekonomi’ mevzusunda açılış dersi verdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 8:06 pm A A
BENZER HABERLER