24° Parçalı az bulutlu

En İyi Türk Fobi Filmleri: En Çok İzlenen Ve Sevilen 10 Türk Fobi Filmi İmdb Sırasına Göre

Kültür Sanat - Kasım 26, 2022 11:23 am A A

En İyi Türk Fobi Filmleri

1- Üç Harfliler: Beddua 2018 

IMDb: 7.3

Annesi öldürülen genç bir kızın intikam almak için ruh çağırması ile başlayan öyküde, daha sonra yaşanan hadiseler tüm üryanlığı ile izleyici ile buluşuyor. Cinli mevzuları ile dikkat toplayan bu imal, fobi ve gerilim dolu anları gözler önüne seriyor. Cinli filmler, ülkemizde en çok izlenen fobi filmleri arasında yer alıyor. Fobi, gerilimi beraber yaşayacağınız çekici kurguya sahip olan bu film, izleyenler tarafından çok sevildi.

2- Üç Harfliler: Adak 2019 

IMDb: 7.2

Türk fobi filmleri arasında yer alan Üç Harfliler serisinin son filmi olan bu imal, 2019 senesinde vizyona girdi. Metin ve Salih adındaki iki dost avlanmak için ormanlık bir alana gider ve bu alanda Salih bir kaza ile başından vurulur. Yaşanan bu acı hadiselerden sonra beklenmedik büyümeler alana çıkar. Her iki dostun etrafı da bu hadiselerde büyük miktarda etkilenir. 

3- Dabbe: Cin Çarpması 2013 

IMDb : 7,1

Dabbe serisinin en galibiyetli filmleri arasında yer alan Dabbe: Cin Çarpması filminde, konutluluk hazırlığı yapan Kübra yakın zaman içinde belirsiz varlıklar tarafından ele geçirilir. Kübra’nın dostu tüm makûslukları ve yaşanan negatif hadiseleri ortadan kaldırmak için büyük gayret tüketir. Tüm zamanların en etkileyici fobi filmleri arasında yer almayı başaran bu imal, Dabbe serisinin 4. filmi olarak karşımıza çıkıyor.

4- Cinni : Uyanış 2016 

 IMDb : 7.0b

Filmde farklı bir çocukluk yarıyılı yaşayan ama bu zahmetli süreçleri artta vazgeçmeyi başaran Dilara’nın öyküsü mevzu ediliyor. Dilara, çevirmenlik işi yaptığından dolayı evinden çok fazla çıkmayan bir genç kızdır. Sakin bir hayat yaşayan Dilara, bir gün bahçesinde ölü olarak uyuyan bir adamın yanında uyanır. Bundan sonra hiçbir şey Dilara için daha öncekisi gibi olmayacaktır. Dostu Merve de Dilara’ya kuşku ile baksa da ona takviyede bulunacaktır. Bu günden sonra Dilara kimseye güvenemez.

5- Üç Harfliler 3 : Karabüyü 2016 

IMDB : 6,9

2016 senesinde vizyona giren Üç harfliler film serisinin filmi olan bu imal, anne ve babasının vefatının ardından çocukluğunun geçtiği daha önceki konutta yaşamak istemeyen Alev’in başına gelen ürkütücü ve korkutucu hadiseleri izleyiciye aktarıyor.

6- Siccin 4 2017

IMDb : 6.9

Siccin serisinib 4. filmi olan Siccin 4, Türkiye’nin 4DX ile çekilmiş ilk film olma özelliği taşıyor. Filmde bir yarıyıl çok zengin ve rahat bir hayat süren bir ailenin bir anda parasal düşüş yaşamasının ardından ailenin en büyüğü olan babaanne Sadettin tek başını hayatasın diye ürkütücü bir konağa taşınmak zorunda kalır. Bu farklılık ise, korkutucu vakaların başlangıcı olacaktır. 

7- Tez: 13. Gece 2019 

IMDb : 6.9

Gaye, kısa vakit evvel üniversitede psikoloji alanında tez yazmak için çalışmalara başlar. Gaye, erkek dostunun da manipülasyonları ile psikolojik meseleleri bulunan Narin ile tanışarak çalışmalarında daha iyi neticeler almayı maksatlar ve onunla aynı eve taşınır. 13 gece süresince her şey gayet yolunda gider ama daha sonra Gaye’nin abisi Barış ve dostları bir daha kendinden haber alamaz. 

8- Siccin 3 : Cürmü Ask 2016 

IMDb : 6.9

Tüm zamanların en çok izlenen fobi filmleri arasında yer alan Siccin 3 filminde yer alan Orhan ve Sedat iki yakın dosttur. Aradan uzun seneler geçtikten sonra Orhan Sedat’ın kız kardeşine ilgi duymaya başlar. Sedat bir gün trafik kazası yapar ve bu kaza, üç şahsın da hayatının dönüm noktası olur. Sedat’ın oğlu Mehmet felç olur ve Kader ise geçmişini tamamen unutur. Orhan ise, bu kazadan kendisini mesul meblağ. Ama Kader’i kaybetmemek için hiç yapmaması gereken bir hadiseye imza atar. Bu günden sonra her şey çok daha makûs olacaktır. 

9- Siccin 5 2018 

IMDb : 6.8

Türk fobi filmleri arasında ehemmiyetli bir yere sahip olan Siccin 5, 12 yaşındaki minik Hale ve ailesinin başından geçen ürkütücü ve vahim hadiseleri izleyicilere aktarıyor. Filmde Hale’nin babası,daha bebekken ortadan kaybolur ve bir daha kendisinden haber alınamaz. Sonra bir gün Hale babasını kendisini hiç tekin olmayan bir eve çağırınca hadiseler büyür. Hale’nin gördüğü kabuslar, yalnızca kendisini değil tüm ailesini de tesirler. 

10- Kapıdaki Gizem 2018 

IMDb : 6.7

Gelmiş geçmiş en iyi ve en çok sevilen Türk fobi filmleri arasında yer alan Kapıdaki Gizem, 200 sene evvel bir kadının kocasından habersiz bir tarikat ile uyuşmasını mevzu alıyor. Tarikatın kaidelere uymaması neticesinde yaşanacak panoramik hadiseler anlatılıyor. Değişik mevzusu ve akıcılığı ile dikkat toplayan bu film aynı zamanda en çok merak uyandıran fobi filmleri arasında yer alıyor. 

Kültür Sanat - 11:23 am A A
BENZER HABERLER