23° Açık

En İyi Türk Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 12 En İyi Türk Filmi İmdb Sırasına Göre

Kültür Sanat - Kasım 28, 2022 10:34 pm A A

 En iyi Türk filmleri

 1- Dağ II

Yayın Tarihi: 2016

Cins: Aksiyon, Savaş, Dram

IMDb: 8,9

Oyuncular: Çağlar Ertuğrul, Ahu Türkpençe, Ufuk Bayraktar

2020 senesinin en zaferli filmleri arasında yer alan Dağ II, izleyenleri derinden etkiliyor. Dağ I’den andıracağınız Bekir ve Oğuz, 6 yıl sonra gazeteci Canan Balaban’ı teröristelerin elinden kurtarmak için aynı ekipte görevlendiriliyor. Daha sonra teröristlerin ele geçirdiği Kuzey Irak’ta amansız bir gayret başlıyor.

 2- Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Yayın Tarihi: 2019

Cins: Biyografi, Spor, Dram

IMDb: 8,7

Oyuncular: Hayat Van Eck, Selen Öztürk, Yetkin Dikinciler

İsminden de anlaşılabileceği gibi Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, ülkemizin gurur kaynağı olan ünlü halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatını mevzu ediniyor. Daha 15 yaşındayken rekora imza atan haltercinin , rekorlarla ve altın madalyalarla dolu hayat hikayesini gözler önüne seriyor.

 3- Ayla

Yayın Tarihi: 2017

Cins: Tarih, Biyografi, Dram

IMDb: 8,5

Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kyung-jin Lee

Ayla, Kore Savaşı’nda yaşanmış gerçek bir hikayeyi mevzu alan bir dram filmidir. Süleyman Astsubay, savaş sırasında kazara tanıştığı yetim bir kız olan Ayla’yı kendi kızı gibi sahiplenir ve bundan sonra ikilinin arasında baba kız ilişkisi gelişir. Ama savaş bittiğinde Süleyman Astsubay, Ayla’yı çok istese de yanında götüremez. İkili aradan seneler geçse de tekerrür buluşacaklarına ve birbirlerini hep seveceklerine dair bir söz verir.

 4- Bizim İçin Şampiyon

Yayın Tarihi: 2018

Cins: Biyografi, Dram, Romantik

IMDb: 8,4

Oyuncular: Ekin Koç, Fikret Kuşkan, Farah Zeynep Abdullah

Bizim için Şampiyon, gerçek bir hikayeden uyarlandı. Filmde, efsanevi yarış atı olan Bold Pilot sayesinde tanışan Begüm Atman ve jokey Halis Karataş’ın yaşamış olduğu büyük aşk hikayesi mevzu ediliyor.

 5- 7. Koğuştaki Mucize

Yayın Tarihi: 2019

Cins: Dram

IMDb: 8,3

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Deniz Baysal, Nisa Sofiya Aksongur

Vizyona girdiği tarihten itibaren büyük ilgi gören 7. Koğuştaki Mucize, 1989 senesinde Anadolu’da bir köyde minik bir kızın vefatı nedeni ile haksız yere yargılanan Memo’nun adalet arayışını mevzu ediniyor. Memo, idam cezasına çarptırılıyor. Ama Memo bu cezadan kurtulup kızı Ova ile kavuşmak için bir mucize bekliyor.

 6- Babam ve Oğlum

Yayın Tarihi: 2005

Cins: Dram, Aile

IMDb: 8,3

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Fikret Kuşkan

Türk tarihinin en duygusal filmleri arasında yer alan idaremek koltuğunda Çağan Irmak’ın yer aldığı Babam ve Oğlum, bir şaheser olarak sergileniyor. Deniz, doğumu sırasında annesini kaybeder ve babası ile baş başa kalır. Deniz’in babası Sadık, seneler sonra darıl olduğu babası ile barışmak için Deniz’i de alarak köye doğru yola çıkar. Sadık, seneler sonra barıştığı babadene yakında öleceğini kavradığı için Deniz’i emanet etmek zorunda kalır.

 7- Kış Uykusu

Yayın Tarihi: 2014

Cins: Dram

IMDb: 8,2

Oyuncular: Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen

Nuri Bilge Ceylan’ın imali olan Kış Uykusu, Cannes Film Festivali de başta olmak üzere pek çok mükâfata aday gösterildi. Filmde emekli bir tiyatrocu olan Aydın’ın babasından kalan Kapadokya’daki butik oteli işletmek için gittiğinde yaşadıklarını mevzu alıyor.

 8- G.O.R.A

Yayın Tarihi: 2004

Cins: Serüven, Bilim Kurgu, Komedi

IMDb: 8,0

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven

G.O.R.A, minik bir kasabada açıkgöz bir şekilde halı satarak geçimini sağlayan Arif’in bir gşöhret uzaylılar tarafından kaçırılması neticesinde yaşananları mevzu ediniyor.

 9- Soluk: Vatan Sağolsun :

Yayın Tarihi: 2009

Cins: Aksiyon, Dram, Gerilim

IMDb: 8,0

Oyuncular: Mete Horozoğlu, Barış Bağcı, İlker Kızmaz

Irak hududunda yer alan bir karakolda görevli yüzbaşı ve komutasındaki 40 askerin hikayesini mevzu alıyor. Mehmetçiğin vatanımızı korunmak için verdiği zorlu gayret sergileniyor.

 10. Vizontele

Yayın Tarihi: 2001

Cins: Komedi, Dram

IMDb: 8,0

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Altan Erkekli, Demet Akbağ

Vizontele, televizyonun daha yeni dağılmaya başladığı yarıyılda Anadoluda ki ulusun bu icatla nasıl tanıştığını mevzu ediniyor.

 11- Devrim Otomobilleri

Yayın Tarihi: 2008

Cins: Dram

IMDb: 8,0

Oyuncular: Haluk Bilginer, Charles Carroll, Taner Birsel

1960 yılındaki darbe neticesinde Cumhurbaşkanı olarak göreve gelen Cemal Gürses’in gerçek hayatından esinlenerek kaleme alınmış bir eserdir. Bu film, Cumhurbaşkanının talimatı ile yerli araba üretilmesi için bir araya gelen 23 mühendisin başına gelenleri mevzu ediniyor.

 12- Bir Zamanlar Anadolu’da

Yayın Tarihi: 2011

Cins: Polisiye, Dram

IMDb: 7,9

Oyuncular: Muhammet Uzuner, Taner Birsel, Yılmaz Erdoğan

Rejisör koltuğunda Nuri Bilge Ceylan’ın yer aldığı bu film, bir zamanlar köyde gerçekleşen bir cinayetin ardından hekim ve savcının arasında geçen 12 saatlik gizemler ve gerilim hikayeyi mevzu ediniyor.

 

 

 

Kültür Sanat - 10:34 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.