23° Açık

En İyi Gerilim Ve Gizem Filmleri: En Çok İzlenen Ve Sevilen 10 Gerilim Ve Gizem Filmi İmdb Sırasına Göre

Kültür Sanat - Kasım 28, 2022 11:34 pm A A

 1- Inception 2010

 IMDb: 8.8

 Cins: Aksiyon, Gizem, Serüven, Bilim Kurgu

 Dom Cobb, rüya gören bireylerin şuur altındaki düşünceleri çalabilmesi sayesinde ünlenmiş olan biridir. Bu gidişat da onun ajanlık adı verilen bir sektörde yer almasına takviyeci olmuştur. Ama Dom beynelmilel bir firari vaziyetine düşer. Leonardo DiCaprio’ nun başrolünde yer aldığı bu filmde, Joseph-Gordon Lewitt, Marion Cotillard, Ellen Page ve Michael Caine gibi dev oyuncular yer alıyor.

 2- The Usual Suspect 1995

 IMDb: 8.5

 Cins: Kabahat, Gerilim, Gizem

 The Usual Suspect, tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösterilen gizem ve gerilim dolu bir üretim olarak karşımıza çıkıyor. San Pedro’da meçhul bir sebepten dolayı patlayan bir tekneyi inceleyen polis, teknede 91 milyon dolarlık uyuşturucu ve 27 ceset bulur. Bu vakadan ise yalnızca iki birey sağ kurtulur. Tekneden sağ kurtulanlardan birisi ise Macar terörist ötekiyi ise tetikçidir. Kint kişiliği, yaşanan vakadan 6 hafta evvelini anlatıyor ve o konuşmaya başlayınca öyküde başlamış oluyor.

 3- The Prestige 2006

 IMDb: 8.5

 Cins: Dram, Gizem, Bilim Kurgu

 İllüzyonist filmi ile aynı yarıyılda vizyona giren bu üretim, o yarıyıl yayınlanan en iyi filmler arasında yer alıyor. The Prestige, iki ilizyonistin hem aşk hem de iş yaşamında birbirleri ile çekişmelerini mevzu alıyor. Bu efsanevi üretim, film finalinde izleyicilere büyük bir afallamışlık yaşatıyor.

 4- The Departed 2006

 IMDb: 8.5

 Cins: Kabahat, Gizem, Dram

 2006 senesinde vizyona giren bu film, aksiyon, gizem ve dram filmleri arasında ehemmiyetli bir yere sahip bulunuyor. Soluksuz izleyeceğiniz bu harikulade yapıtta yer alan Billy Costigan, genç ve acemi bir polistir. Güney Boston polisinin uzun zamandır gayret ettiği mafya babası Frank Castello’nun bölgedeki teşkilat tarafından mafyaya sızdırılır. Polis teşkilatı mafya içinde köstebek yetiştirir. Aynı zamanda da Collin de mafya babası Frank Castello’ya hizmet verir. Hem mafya hem de teşkilat kısa zaman sonra aralarında bir köstebek olduğunun farkına verir ve araştırmaya başlar.

 5- Old Boy 2003

 IMDb: 8.4

 Cins: Gizem, Drama, Aksiyon

 İntikam temasında yer alan filmler arasında dorukta yer alan bu üretim, konutlu ve bir çocuğu olan Oh Dae-Su sorumsuz hareketleri sebebi ile külfetli ama ailesi ile mutlu bir biçimde yaşayan bir adamdır. Kızının doğum gününde eve doğru gidecekken kaçırılan bu adam, gözlerini açtığı zaman ise, kendini hücrede bulur. Özel planlanmış olan bu hücrede yatak ve televizyon da bulunur. Buradan nasıl kurtulacağını öğrenemeyen Oh Dea, bir gün kendini dışarıda bulur. Kendisine bunu yapanları bulup cezalandırmak ister.

 6- Spotlight 2015

 IMDb: 8.1

 Cins: Yaşam Öykü, Dram, Kabahat, Gizem

 Spotlight filmi, 30 sene süresince çocuklara cinsel istismar ettiği iddia edilen bir rahip hakkında yazılan yazıyı araştıran takımın fobi, coşku ve dram dolu öyküsünü mevzu alır.

 7- Prisoners 2013

 IMDb: 8.1

 Cins: Gizem, Kabahat, Gerilim

 Gerilim ve gizem filmleri arasında dorukta yer alan bu imalde Keller Dover’ın 6 yaşındaki kızı ve onun yan komşusunun kızı meçhul bir sebepten dolayı ortadan birden bire kaybolur. Elde olan tek ipucu ise, caddenin başında yer alan bir karavandır. Polis’in eldeki ipuçları ile rastgele bir neticeye erişememesi neticesinde kendi hakını kendisi aramaya başlar.

 8- Shutter Island 2010

 IMDb: 8.1

 Cins: Gizem, Gerilim

 2010 imali bir üretim olan Shutter Island filminin baş rollerinde Leanorda DiCaprio, Ben Kignsley ve Mark Ruffalo’nun yer alıyor. 1954 senesinde, Soğuk Savaşın en gerilim dolu zamanlarında adli polis olarak görev yapan Teddy Daniels ve onun yeni ortağı olan Chuck Aule çok rakamda cinayet işlemiş bir seri katilin, kimsenin bir biçimde kaçmayı muvaffak olamadığı odalardan nasıl birden bire kaybolduğunu incelemek için göreve çağrılır. Soğuk havanın ve kasırganın beceriksiz olmadığı bu alanda hiçbir şey hakikatinde göründüğü gibi değildir. Soruşturma derinleştikçe Teddy, bulunduğu sağlık kurumundan hiçbir zaman çıkamayacağını düşünmeye başlar.

 9-Gone Girl 2014

 IMDb: 8.1

 Cins: Dram, Gizem, Gerilim

 2014 senesinde vizyona giren ve gerilim cinsinin en iyi misalleri arasında yer alıyor. Gone Girl, konutluluklarının 5. senesini kutlamaya hazırlanırken Amy ve Nick’in başından geçen gizem dolu vakaları mevzu alıyor.

 10- The Invisible Guest 2016

 IMDb: 8.3

 Cins: Kabahat, Gerilim, Gizem

 İspanyol sinemasının en iyi filmleria rasında yer alan bu üretim, Contratiempo 2016 senesinin en çok izlenen filmleri arasına girmeyi muvaffak olmuştur. Asya pazarı ile yapmış olduğu uyuşmalar ve yüksek teknoloji firmalarının seviyeleri sebebi ile Senenin Adamı olarak seçilen Adrian Doria’nın kendini korunma öyküsünü anlatıyor.

 

 

 

Kültür Sanat - 11:34 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.