21° Açık

‘Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor’ projesinin kapanışı yapıldı

Eğitim - Nisan 6, 2023 12:51 pm A A

Karabük’nam proje hazırlamada ve uygulamada oldukça zaferli olduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel, “Öncelikli olarak projenin hayırlı olmasını diliyorum. Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve mektep müdürlüklerimizin zaferi çok fazla, kaliteli projeler üretiliyor.

Projenin kaliteli hazırlanması, bir hayli popülasyona hitap etmesi, hissedarlık mevzuları çok ehemmiyetli. Şehrimizin proje altyapısı oldukça iyi, Avrupa Birliği geçim sürecinde proje hazırlayıp kaynak sağlamak çok ehemmiyetli, proje hazırlayarak kendimizi geliştiriyoruz, müesseselerimize ve mekteplerimize katkı sağlıyoruz, bu sayede talebelerimizin eğitimlerine, iş yaşamlarına katkı sağlamış oluyoruz.

Güçlü Türkiye için mesleksel eğitim başlığı çok ehemmiyetli, bizim esasen lüzumumuz olan mesleksel anlamda nitelikli personel lüzumumuz var, beşeri anaparanın çok iyi işlenerek onları istihdama, imale katmamız gerekiyor. İş mekteplerimizin temel meseleyi aktüeli tutmadaki problemleri, dijital çağda yaşıyoruz, teknolojik büyümeler çok süratli ilerliyor. 30-40 senelik cihazlarla talebelerimizi eğitiyoruz, hazırlanan bu projelerle mekteplerimizin teknik altyapısını kuvvetlendirmiş oluyoruz” dedi.

Gürel, çağdaş makine ve donanımlara sahip, iş sıhhati ve güvenliği açısından hiçbir tehdit barındırmayan atölyeler ile talebelerin, çırakların ve kursiyerlerin bilgisayar kullanımlarını, tasarım ve hala eforlarını, mektep içindeki etkinliğini, CNC makine kullanabilme yeteneklerini edinme, işinde kendine güven dinlemesini sağlamak emeliyle yaşama geçirilen proje ile mekteplerde bulunan atölyelere bilgisayar laboratuvarı, elektrik ark kaynak aygıtı, punta kaynak aygıtı, spiral taşlama aygıtı, CNC fiber lazer kesim aygıtı, çift kafalı boru ve profil bükme aygıtı, CNC lazer ahşap kesme ve kazıma aygıtı, ahşap gönye kesme aygıtı, ahşap mini tablalı freze aygıtı, ahşap mini daire testere aygıtı, ahşap mini kolonlu delgi aygıtı, ahşap mini planya ve kalınlık kombine, ahşap mini şerit testere aygıtı, kilit dikiş düz ilik aygıtı, sanayi tipi ütü ve ahşap mini kompine zımpara aygıtı kazandırıldığını aktardı.

Öğretmenevinde tertip edilen proje kapanış programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Şehir Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Müdür Dayanakçısı Erdal Üngören, Şube Müdürü Adnan Cansız, Karabük Yatırım Destek Büroyu Koordinatörü Sakin Eren ile proje katılan mekteplerin müdürleri ve hocaları katıldı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 12:51 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.