Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar “özel” yapan 5 neden! Japonlar’ın acayip stratejiyi
Japonya tarafından tüm dünyaya satılan ve Wagyu bölgesinde yetişen sığırlardan elde edilen bir et cinsi olan Wagyu etine Kobe eti de sınıyor.
Japonya’da yetişen sığırlar özel olarak Wagyu bölgesinde yetiştiriliyor zira bölgenin ot yapısı çok iyi.
Bu surattan burada yetiştirilen sığırların, başka bir bölgeye gitmesi netlikle yasak.
Sığırlar, 2.5 yıl hiç kıpırmadan karanlık ve dar bir alanda besleniyor. Günde üç kere yemek verilen sığırlara aynı zamanda 20 litreye yakın arpa suyu içiriliyor.
Hareket etmeyen hayvanlarda adale dokusu büyümediğinden, yedikleri her şey yağa dönüşüyor.
Bayağı bir et yapısında; yağ dokusu, adaleleri etraflar ancak bu sığırlara yemekten sonra uygulanan özel bir masaj sayesinde bunun önüne geçiliyor.
Bu masajla, yağ dokusu etin içine sevk ediliyor. Adalelere karışan yağ dokusu, eti daha lezzetli bir hale getiriyor.
Kobe etinin labirent nedeni de bütün olarak bu.
Japonya, Kobe etini senede 30 ton üretiyor ve taklitlerden sakınmak için kurulan Kobe Eti Derneği, her yıl etin ihraç edildiği ülkeleri resmi sayfasında yayınlıyor.
Kobe etinin bir porsiyonu 423 dolara 7.884 TL satılıyor.
-
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
-
İstanbul Escort ve Bayan Escort Aramalarınıza Artık SON Verebilirsiniz.
-
Kısmetse Olur’un Hazal’ı bacak dekoltesi ile olay yarattı! “Tanrıça diye sana taparlardı..”
-
AB’de yeni otomobil satışları yüzde 12 arttı
-
Müge Anlı’da akıllara durgunluk veren savunma! “Annem de eski kocama kaçtı”
-
TikTok’ta uyuyarak 400 bin dolar kazanıyorlar