15° Parçalı bulutlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı: 45 bin atama yetmez

Eğitim - Eylül 9, 2023 3:30 pm A A

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Eğitimle alakalı alınacak öncelikli temkin de hoca sarihini gidermek olmalıdır. Bu sebeple önümüzdeki 2023-2024 eğitim-öğretim seneyi başlamadan 45 bin cetmeye ilave bir bu kadar daha yapalım ki fiyatlı hoca meseleyi Türkiye gündeminden çıkarılsın” dedi.

“45 BİN ATAMA İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 45 bin öğretmen tayinmesini değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, uzun müddettir bu atama müjdesinin beklendiğini söyleyerek, “Şubat ayı içerisinde yeni atama takviminin duyurulması gerekiyordu ama iki büyük zelzeleden dolayı takvim ötelenmişti. 45 bin atama için Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz. Bu atama elbette bir memnuniyet uyandırdı ama temennimiz daha fazla atama rakamıydı” diye konuştu.

“BİR BU KADAR DAHA İLAVE YAPALIM”

Hocanın eğitimin taşıyıcı sütunu olduğunu kaydolan Geylan, “Eğitimle alakalı alınacak öncelikli temkin de hoca sarihini gidermek olmalıdır. Bu sebeple önümüzdeki 2023-2024 eğitim-öğretim seneyi başlamadan 45 bin cetmeye ilave bir bu kadar daha yapalım ki fiyatlı hoca meseleyi Türkiye gündeminden çıkarılsın. Türk Eğitim-Sen olarak arzımız en az fiyatlı hoca rakamı kadar atama yapılmasıdır” değerlendirmesini yaptı.

Dallar haysiyetiyle adaletli kontenjan dağılımının ehemmiyetine de dikkati sürükleyen Geylan, şöyle devam etti:

“45 bin atama dağılımında adil davranılması çok ehemmiyetlidir. Öyle dallar var ki, genç meslektaşlarımız KPSS’den 80-85 puan almasına karşın cetmeye tahsis edilen kadronun noksan olması nedenini soyulamıyor. Bu sualin kökten çözümü için atama rakamının artırılması gerekmektedir.”

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim - 3:30 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.