24° Parçalı az bulutlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kontratlı personel açıklaması! Mahalli yönetler nelerdir, kontratlı kimlerdir? Kimleri içeriyor?

Genel - Kasım 29, 2022 6:42 am A A

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kontratlı personel açıklaması! Mahalli yönetler nelerdir, kontratlı kimlerdir? Kimleri içeriyor?Kabine Buluşması sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda kontratlı personelin gidişatıyla alakalı da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”3 seneyi dolmuş sözleşmeliler hemen aday memuriyete geçiş yapabilecektir. Mahalli yönetler dahil kontratlı personelin kadroya geçişlerinde 3 sene bu statüde çalışmış olma koşulu aranacak. “Eskiki kadro tertip etmesinin dışında yakalanan 227 bin birey doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek.” dedi. Peki ama kontratlı memur kimdir, mahalli yönetler nedir?Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Azami minimum fiyat çoğalışları, minimum fiyatların, minimum fiyat seviyesindeki kısmının kazanç aidatı dışında bırakılması uygulamaları son yarıyılda yapılmıştır. İstihdamdaki çoğalış, sosyal güvenlik sisteminin balansına pozitif yansımıştır. Kamu çalışanları için yapılan 6. toplu kontratta, kadrolara ait de ehemmiyetli kararlar alınmıştır. Bunlardan bkocaman uzun senelerdir bilave edilen memurların ek gösterge sorununu daha evvel çözüme kavuşturmuştur.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Erdoğan, ”Hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca yürütülen kamudaki kontratlı personelin kadroya geçirme hususunu ve kontratlı personel statüsünü yine belirledik, değerlendirdik. Mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle kontratlı personel statüsünü yine belirledik. Kontratlarının kadroya geçişlerinde 3 sene çalışma koşulu aranacak, 1 sene de aday memuriyet süreci olacaktır. Kontratlıdan kadroya geçiş 3 artı 1 senelik vakitte gerçekleşecektir.Henüz bu müddeti doldurmamış olanlar 3 senenin sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir. Daha evvel kadro tertip etmesinin dışında yakalanan şahıslar doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. ” tümcelerini belirtti. 

Erdoğan, ”Türkiye’de, istihdam edilen 30 milyon 141 bin şahsın 4 milyon 877 bin 270’i kamuda kadrolu vazife yapıyor. Ayrıca kamuda 520 bin personel de kontratlı olarak vazife yapıyor. Bu bilgiler göz önüne alındığında, çalışanların yüzde 16.6’sı toplamda 5.4 milyonluk istihdamla her 5.5 bireyden bkocaman kamuda çalışıyor. Kamudaki 520 bin personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kontratlı askeri, akademik, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık idareyicisi ve tamamı kontratlı müessese çalışanlarıdır. Kontratlıdan kadroya geçmek istemeyen personelin hakları bireye bağlı biçimde devam edecek sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır. Müesseseler arası nakil hakkına 4 senenin sonunda kavuşacaktır. Kamu çalışanlarının ehemmiyetli meseleyi daha çözerek kontratlı kadrolu statüsünü daha adaletli ve sürdürülebilir hale getirmeyi kastediyoruz.” diye belirtti.

Kontratlı personel nedir?

4B kontratlı personel, 657 rakamlı Devlet Memurları Yasasının 4 namcı maddesinin B fıkrası kararı uyarınca kamu yönet, müessese ve kuruluşlarında mali seneyle hudutlu olarak kontrat ile çalıştırılan ve emekçi sayılmayan kamu hizmeti vazifelileri için tanımlanmaktadır.

Mahalli yönetler nedir?

Mahalli yönetler; şehir, belediye veya köy ulusunun mahalli ortak gereksinimlerini karşılamak üzere kuruluş temelleri yasayla belirtilen ve karar uzuvları, gene yasada gösterilen, seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzelkişileridir.
 

Genel - 6:42 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.