23° Açık

CİMER müracaatı nasıl yapılır? e-Devlet CİMER müracaat harekâtları

Teknoloji - Kasım 29, 2022 6:35 am A A

CİMER müracaatı ile yurttaşlar istek, teklif, şikayet, ihbar ve bilgi edinme müracaatları asıllaştırabiliyorlar. CİMER üzerinden alınan müracaatlar değerlendirilerek alakalı müesseseye aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından müracaat sahibine lüzumlu cevap sağlanıyor.

Müracaat sonrası sürecin hangi safhada olduğu da yeniden “CİMER müracaat takip” ekranı üzerinden takip ediliyor. Peki, müracaatlar nasıl reelleştiriliyor?

CİMER MÜRACAATI NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Merkezi müracaatında bulunmak isteyen bireyler dolaysız olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden evvelki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek müracaat sayfasına gelebilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN MÜRACAAT İÇİN TIKLAYINIZ…

Müracaat sayfasına gelinmesinin ardından müracaatta bulunacak şahsın istek, teklif, şikayet, ihbar ve bilgi edinme haklarından hangisini arz ettikleri soruluyor. Buradaki kolicik işaretlenerek lüzumlu öbür bilgiler girildikten sonra müracaat mevzusunun yer alacağı sayfaya geçiliyor.

Son olarak müracaatın içeriği ile alakalı metin alınıyor ve şahsını arz ya da şikayetine mevzu olan bilgiler isteniyor. Burada yapılan değerlendirme sonrası arzlar alakalı kamu müesseselerine iletiliyor.

CİMER’DEN MÜRACAAT İÇİN TIKLAYINIZ…

Müracaatta bulunan vatandan yeniden CİMER ya da e-devlet üzerinden müracaat numarasını girerek yapmış olduğu müracaatın hangi safhada olduğunu takip edebiliyor. Müracaatlar müessesenin yoğunluğuna göre birkaç gün içerisini cevaplanıyor. Genellikle en fazla 14 iş günü içerisinde bir harekât hakikatleştirilmiş oluyor.

Teknoloji - 6:35 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.