23° Açık

Almanya’da ihtiyatlar Meclis’i de etkiledi

Dünya - Kasım 29, 2022 8:29 am A A

Almanya’da millet ile beraber Meclis azaları da enerji krizinden etkileniyor.

Geçtiğimiz gün Alman Federal Meclisi’nde Bundestag Maliye Bakanı Christian Lindner ceketinin altına siyah boğazlı kazak giydi, bakanlar kuruludan meslektaşı Klara Geywitz ise boynuna büyük bir şal taktı, Renate Künast ise atkısıyla genel heyet salonunda oturdu.

Daha Önceki bakan Renate Künast, “Büroda bir ceketle oturdum ve ileri geri yürümeye devam ettim. Yeniden de kısa bir vakit sonra burnum üşüdü” diyerek yaşadıklarını anlattı. Künast “Bu bir absürtlük! İdarenin bunu hakimiyet edemediği sarih” dedi ve çalışanların büro sıcaklığını 18,2 derece ölçüldüğünü ifade etti.

Alman Der Spiegel’in haberine göre, Federal Meclis’te hava rahatsız edici derecede soğuk. Bunun sebebi de açıklanmasa da enerji tasarrufu olabilir.

Pek çok insan konutlarında ısıtmayı kıstığı gibi, Federal Meclis de gaz kasveti sebebiyle enerji tasarrufu yapmak zorunda. Bürolar ve konferans salonları yalnızca 19 dereceye kadar ısıtılabiliyor, antreler hiç ısıtılmıyor. Zira tüm kamu binalarında olduğu gibi, enerji tasarrufuna ait kaideler Federal Meclis binaları için de geçerli. Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in Ağustos ayında federal bakanlar kuruludan geçirdiği kararname de bunu içeriyordu.

Ancak bununla birlikte Jakob Kaiser Binası’ndaki bir ısıtma pompasının arızalanması da meseleyi daha da geliştirdi. Yönete göre arızalı parçalar sonrasında onarıldı.

Dünya - 8:29 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.