14° Parçalı bulutlu

Alıç çiçeği çayı faydaları nelerdir? Alıç çiçeği çayı nasıl yapılır?

Sağlık - Nisan 25, 2023 3:53 pm A A

Millet arasında yemişen ismiyle de öğrenilen ve pek çoğumuzun tanıdığı akdiken meyvesi, Daha Önceki Romalılar ve Yunanlılar tarafından mutluluğun simgeyi olarak bilinir. Tarih süresince insan sıhhatine sağladığı verimlerle öğrenilen ve ilaç kullanımında faydalanılan bu meyve, günümüzde de muhtelif ilaçların yapımında kullanılır. Soğuk ve kurak bölgelerde kendiliğinden yetişen bu meyvenin elde edilmesi oldukça basittir. Muhtelif pazarlarda veya aktarlarda kiloyla veya iplere dizilmiş hâlde satılabilir.

Görünüş olarak muşmulayı anımsayan akdiken meyvesi, kış aylarında yaprak döken beyaz çiçeklere sahip çalı formunda bir ağacın meyvesidir. Meyvesinin olduğu gibi yaprağının ve çiçeğinin de muhtelif kullanım alanları vardır. Nisan ve mayıs aylarında açan akdiken çiçeğinin demlenmesiyle elde edilen akdiken çiçeği çayının insan sıhhatine pozitif tesirleriyle öğrenilen nebatsal çaylardan birisidir. Peki, özellikle tansiyon seviyelerini düşürücü tesiriyle öğrenilen akdiken çiçeği çayı ne işe verim?

Akdiken çiçeği çayı neye iyi kazanç?

Geçmişten günümüze insan sıhhatine ve bedenine sağladığı verimlerle öğrenilen nebatsal çaylar günümüzde de muhtelif hastalık ve rahatsızlıkların rehabilitasyonunda dayanakçı olarak harcanır. Akdiken çiçeğinin demlenmesiyle hazırlanan akdiken çiçeği çayı, tansiyonu düşürücü tesiriyle ön tasarıya çıkan ve seçim edilen nebatsal çaylar arasındadır. Özellikle soğuk kış günlerinin bırakılmazı olan akdiken çiçeği çayı verimleri şu biçimdedir:

Tansiyon seviyelerini tertip ederek tansiyon seviyesini düşürmeye dayanakçıdır. Yüksek tansiyon hastalarının rehabilitasyonunda dayanakçı rol oynayan nebat çaylarının arasında ehemmiyetli bir yeri vardır. Safra salgısının çoğalmasına dayanakçı olarak mide sıhhatini korur. Cinsel performansı artırıcı tesiri vardır. Serinkanlılaştırıcı tesiri sayesinde asapsal çarpıntı gibi rahatsızlıkların giderilmesine dayanak eder. Uyku kumpasını kumpaslar ve uykusuzluğu önler. Kalp sıhhatini gözetmeye dayanakçıdır. Kalbin kanı pompalamasına dayanakçı olarak kalbin yükünü gevşetmeye dayanakçıdır. Kalp ritmini kumpaslar ve kalp krizi tehlikesinin önüne geçmeye dayanakçıdır. İdrar söktürücü tesir gösterir.

Nebatsal çayların insan sıhhati üzerindeki pozitif tesirleri rehabilitasyon değil rehabilitasyonu destekleyici rolündedir. Tüm nebat çayları gibi akdiken çiçeği çayı da rahatsızlık ve rehabilitasyonlarda tek başına çözüm değildir. Ayrıca natürel olmasına karşın nebat çayları muhtelif nedenlerle negatif neticeler doğurabilir. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan, hamile veya emziren bayanların akdiken çiçeği çayını harcamadan evvel kesinlikle bir doktora danışmaları önerilir. Her şey gibi akdiken çiçeği çayının doğru hazırlanıp yeterli harcanması da oldukça ehemmiyetlidir.

İlginize Sürükleyebilir

Güçlü antioksidan kaynağı matcha çayının faydaları

Güçlü antioksidan kaynağı matcha çayının verimleri

Bağışıklık sistemini güçlendiren zencefil çayının faydaları

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren zencefil çayının verimleri

Soğuk algınlığının çözümü zerdeçal çayının faydaları

Soğuk algınlığının çözümü zerdeçal çayının verimleri

Sivilce lekelerinin düşmanı hatmi çiçeği çayının faydaları

Sivilce kirlerinin düşmanı hatmi çiçeği çayının verimleri

Depresyona iyi gelen karabaş otu çayının faydaları

Bunalıma iyi gelen karabaş otu çayının verimleri

Birbir derde deva karışık bitki çayının faydaları

Birbir tasaya deva karmaşık nebat çayının verimleri

Adeta bir şifa deposu meyan kökü çayının faydaları

Sanki bir şifa ambarı meyan kökü çayının verimleri

Akdiken çiçeği çayı nasıl yapılır?

Akdiken çiçeği çayının muhtelif verimleri vardır ve özellikle bu verimleri sağlayabilmesi için hazırlanması da spektrum gösterir. Bu surattan bu çayı değişik rehabilitasyonların desteklenmesi emeline göre demlemek önerilir. Kalp çarpıntılarının rehabilitasyonunu desteklemek için yapılacak akdiken çiçeği çayı tarifi için lüzumlu malzemeler:

3 miktar akdiken çiçeği 3 miktar müge çiçeği 2 miktar oğul otu 2 miktar kedi otu kurusu

2 kadeh su

3 miktar akdiken çiçeği, 3 miktar müge çiçeği, 2 miktar oğul otu ve 2 miktar kedi otu kurusu karıştırılır. 2 kadeh su kaynatılır ve kaynayan suya hazırlanan karışımdan 2 çay kaşığı ilave edilir. Hazırlanan çay 20 dakika kadar demlenmeye vazgeçilir. Bu çayın şekerle tüketiminden sonra baş sızısının da giderilmesinde de tesirlidir. Günde 2 defa tüketimi önerilir.

Akdiken çiçeği çayı aynı zamanda tansiyon düşürücü tesiri bulunur. Bu tesirinden yararlanmak için akdiken çiçeği çayı değişik biçimde demlenmelidir.

Akdiken çiçeği çayı nasıl demlenir?

Tansiyon düşürücü tesir gösteren akdiken çiçeği çayı tarifi için lüzumlu malzemeler:

1 miktar akdiken çiçeği 1 miktar papatya 1 miktar gökçe 1 miktar kedi otu

1 kadeh su

Akdiken çiçeği papatya, gökçe ve kedi otu denk ölçülerde karıştırılır. 1 kadeh su kaynatılır ve hazırlanan karışımdan 2 çay kaşığı kaynamış suya ilave edilir. 1 gün süresince beklemeye vazgeçilir. Sabah ve akşam olmak üzere aç karnına tüketimi önerilir.

Akdiken çiçeği çayı zayıflatır mı?

Pek çoğumuz değişik nedenlerle aldığımız fazla kilolardan kurtulmanın veya sıradan bir kiloda kalmanın yollarını ararız. Bu noktada özellikle natürel ve nebatsal yollara müracaat etiriz. Bu yollardan biri de pek çoğumuzun günlük yaşamına eşlik eden nebatsal çaylardır. Muhtelif nebat çayları perhiz ve spor yanında zayıflamaya dayanakçı etkisini öğrenilir ve seçim edilir. Metabolizmayı süratlendirici, sindirim sistemini tertip edici tesirleri sayesinde dolaysız olarak olmasa da zayıflama yolculuğunda harcanan nebat çayları pozitif neticeler doğurur. Akdiken çiçeği çayı ise insan sıhhatine gösterdiği pozitif tesirleri olsa da zayıflatıcı tesiri bulunan çaylardan değildir.

Akdiken çiçeği çayı adet söktürür mü?

Pek çok kadının ortak problemi olan adet kumpassızlığı için muhtelif adet söktürücüler bulunur. Bayanlar ise genellikle tıbbi adet söktürücüler yerine natürel adet söktürücü tesirler gösteren nebat çaylarını seçim ederler. Ayrıca bazı nebat çayları, serinkanlılaştırıcı ve adet spazmlarını giderici tesiriyle de bayanların yalnızca adet yarıyılı evvelinde değil adet yarıyılında da seçim ettiği usullerdendir. Akdiken çiçeği çayının ise adet söktürücü tesiri bulunmayıp bayanların adet yarıyıllarında serinkanlılaştırıcı tesirinden yararlanabilmek emeliyle harcadığı çaylar arasındadır.

İlginize Sürükleyebilir

Son dönemlerin popüler tahılı kinoa çayının faydaları

Son yarıyılların popüler hububatı kinoa çayının verimleri

Yaprak veya tohum halinde hazırlanan gül çayının faydaları

Yaprak veya tohum halinde hazırlanan gül çayının verimleri

Sakinleştirici özelliğiyle öne çıkan kedi otu çayının faydaları

Serinkanlılaştırıcı özelliğiyle öne çıkan kedi otu çayının verimleri

14 çeşit bitkinin karışımı sultan çayının faydaları

14 çeşit nebatın karışımı sultan çayının verimleri

Gribal enfeksiyonları önleyen atom çayının faydaları

Gribal enfeksiyonları önleyen atom çayının verimleri

Cilt hücrelerini yenileyen nar çiçeği çayının faydaları

Cilt hücrelerini yenileyen nar çiçeği çayının verimleri

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık - 3:53 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.