14° Parçalı az bulutlu

Ada çayı ne kadar tüketilmeli, kimler tüketmemelidir? Ada çayı her gün içilir mi, ne zaman içilir mi?

Sağlık - Nisan 25, 2023 7:15 pm A A

İsme çayı nebatı uzun senelerdir kullanılan, çok senelik otsu bir nebattır. Antik çağlarda bile kendisinin şifacı rolünden sıklıkla bahsedilir. Efsanelerde ismine sıkça tesadüfülen ve oldukça öğrenilen bir nebat cinsidir. Muhtelif cinsleri tüm dünyaya yaygınlık gösterdiğinden ana vatanı net bir biçimde öğrenilmemekte ve bir yer olarak tanımlanmamıştır. Ancak çoğu kaynak Amerika kıtasındaki yayılımından arttığını bahsetmektedir. İsme çayı genellikle kurutulmuş yapraklarından yapılan çay ile öğrenilmektedir. Fakat bunun yanı gizeme et yemeklerinde baharat olarak kullanılabilir. Bazı sebze yemeklerinin tarifinde yer alır. Ayrıca koku vermek için de sıklıkla kullanılan bir nebattır. İsme çayının sıhhate pozitif istikamette katkıları vardır.

İsme çayının bereketleri nelerdir?

İsme çayının tadını seven kadar beğenmeyen de vardır. Son senelerde kafe kültürünün tekerrür çoğalış göstermesiyle birlikte menülerde de karşımıza sıkça çıkmaya başlamıştır. Genelde bal ile tatlandırılarak servis edilir. Nezle ve soğuk algınlığı yaşayanlar için destekçi olabilecek bir kafe mahsulüne dönüşebilir. Her geçen gün erişebilirliğini artırdığımız isme çayı uygun kullanımında bize oldukça fayda sağlar. İsme çayı kapsadığı maddelerle sıhhate bereketleri değebilen bir nebattır. Ancak fazla tüketimi neticeyi yan tesirleri oluşabilir. Bu nedenle isme çayı tüketimi belli seviyelerde olmalıdır. Ayrıca isme çayı harcayacak fertlerin sağlık vaziyeti de tüketimde çok ehemmiyetli bir faktördür. İsme çayı bereketleri şu biçimdedir:

İsme çayı yüksek ölçüde antioksidan madde kapsar. Boğazdaki tahrişlere irinlere ve öksürüklere iyi gelmektedir. Bol ölçüde vitamin ve mineral bulundurur. Bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklarda iyileşmeye destekçi olur. İdrar söktürücü rol oynayabilir. Bu sayede böbrek sıhhatinden kan tazyiki tertip edilmesine pek çok fayda sağlar. Tokluk hissiyatı ve iştah önleyerek zayıflamayı destekleyebilir. Kan şekerinin tertip edilmesinde oldukça tesirlidir. Östrojen seviyesini destekler. Böylece menopoz veya regl sancılarına gevşetebilir. Sindirim sistemi hastalıklarından olan ishalin kesilmesini sağlar. Aynı zamanda sindirim sistemi için gaz sökücü olarak da fayda sağlar. Antiseptik özellik gösterir. Ağızda oluşan yaraların iyileşmesinde tesirli olabilir.

İlginize Sürükleyebilir

Doğal antiseptik zencefilin kullanım alanları nedir?

Natürel antiseptik zencefilin kullanım alanları nedir?

Diyabete olumlu etkisi bulunan karahindiba nasıl tüketilir?

Diyabete pozitif tesiri bulunan karahindiba nasıl harcanır?

Kalp hastalıklarına iyi gelen alıç sirkesi nasıl tüketilir?

Kalp hastalıklarına iyi gelen akdiken sirkesi nasıl harcanır?

Hücre yenileyici arı sütü nasıl tüketilir?

Hücre yenileyici arı sütü nasıl harcanır?

Kakaonun sağlıklı alternatifi keçiboynuzu tozu nasıl kullanılır?

Kakaonun sağlıklı seçeneği keçiboynuzu tozu nasıl kullanılır?

Zayıflamak için kinoa nasıl yenmeli?

Zayıflamak için kinoa nasıl yenmeli?

Zayıflamak için avokado nasıl yenir?

Zayıflamak için avokado nasıl yenir?

İsme çayı ne kadar harcanmalı?

İsme çayı yeterli kullanımında oldukça fayda sağlayabilen bir nebattır. Uygun sağlık şartlarında ve kumpaslı kullanımında bedendeki tesirleri gözle görülür bir hâl alabilir. İsme çayı, otsu ve kuru bir tadı olsa da çiçek kokusuyla kendini hoşlandırabilecek bir çay hâline kazanç. Günümüzde tüketimi ve bulunabilirliği oldukça fazla olan isme çayı günlük tüketim ölçüsünce harcandığında yararlarını sağlar. Rastgele bir sağlık problemi yaşamayan fertler için günde 2-3 fincana kadar isme çayı harcayabilirler.

İsme çayı her gün içilir mi?

İsme çayı zengin içeriğiyle kumpaslı harcanmaya uygun bir çaydır. İsme çayı yevmiye olarak ve her gün kumpaslı kullanılabilir ancak östrojen seviyesinde çoğalış gösterebileceğinden dikkat edilmelidir. Gelişim yaşlarındaki çocukların tüketimi için uygun olmama sebebi de östrojen balansını bozabilecek olmasıdır.

İsme çayı ne zaman içilmeli?

Genellikle sabah erken saatlerde veya yemek sonrası tüketimi nasihat edilir zira isme çayı metabolizma ve sindirim hareketlerine destek olur. Bunun yanında sıkça sorulan bir sual daha vardır. “İsme çayı neden gece içilmez?” sualinin yanıtı, isme çayı uyku açabilir. Ayrıca idrar sökücü tesiriyle gece uyanmalara sebebiyet verebilir.

İsme çayını kimler harcamamalıdır?

İsme çayı tüketiminde dikkat gerektirebilecek içeriklere sahip bir nebattır. Bazı vaziyetlerde sağlıktan ziyade hasara sebebiyet verebilir negatif neticeler doğurabilir. Bereketleri sırasıyla listelenen “İsme çayını kimler içemez?” sualinin yanıtı şu biçimdedir:

Hamileler: İsme çayını hamileler harcarsa östrojen seviyesinde çoğalış göstereceğinden düşük tehlikeyi söz mevzusu olabilir. Bu sebeple hekimlerine danışmadan harcanması asla nasihat edilmez. Emziren anneler: İsme çayı, hormon balansında çoğalış ve eksilişe doğrudan tesir gösterebilir. Emziren annelerin kanındaki hormon balanssızlığıyla süt seviyeleri düşebilir. Ayrıca bebeğin isme çayı içerisindeki muhtelif etmen maddeleri almaması gerektiğinden emziren annelere isme çayı önerilmez. Tansiyon problemi yaşayanlar: İsme çayı tüketimi kalp ritminde ve dolaşım sisteminde muhtelif hareketlenmelere sebebiyet verebilir. Bu nedenle hipertansiyon ya da düşük tansiyon hastalıkları yaşayan fertlerin hekimlerine danışmadan isme çayı harcamaları tekliflemez. Alerjik vaziyetleri fazla olan bünyeye sahip şahısların ve muhtelif hastalıklarla ilaç rehabilitasyonunda olan fertlerin isme çayını harcamadan evvel kesinlikle hekimlerine müracaat etmeleri nasihat edilir.

İlginize Sürükleyebilir

Son dönemlerin popüler takviyesi propolis ne kadar içilir?

Son yarıyılların popüler desteği propolis ne kadar içilir?

Gerçek yaban mersini nasıl anlaşılır?

Hakikat yaban mersini nasıl anlaşılır?

Sabah aç karnına kefir içmenin faydaları

Sabah aç karnına kefir içmenin bereketleri

Bamya tohumu yutmak neye yarar?

Bamya tohumu yutmak neye fayda?

Yulaf ezmesi zayıflatır mı?

Yulaf ezmesi zayıflatır mı?

İğde kabuklu mu yenir kabuksuz mu?

İğde kabuklu mu yenir kabuksuz mu?

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık - 7:15 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.