Sisli

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar “özel” yapan 5 neden! Japonlar’ın acayip stratejiyi

Dünya - Aralık 6, 2022 9:13 am A A
Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Japonya tarafından tüm dünyaya satılan ve Wagyu bölgesinde yetişen sığırlardan elde edilen bir et cinsi olan Wagyu etine Kobe eti de sınıyor.

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Japonya’da yetişen sığırlar özel olarak Wagyu bölgesinde yetiştiriliyor zira bölgenin ot yapısı çok iyi.

Bu surattan burada yetiştirilen sığırların, başka bir bölgeye gitmesi netlikle yasak.

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Sığırlar, 2.5 yıl hiç kıpırmadan karanlık ve dar bir alanda besleniyor. Günde üç kere yemek verilen sığırlara aynı zamanda 20 litreye yakın arpa suyu içiriliyor.

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Hareket etmeyen hayvanlarda adale dokusu büyümediğinden, yedikleri her şey yağa dönüşüyor. 

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Bayağı bir et yapısında; yağ dokusu, adaleleri etraflar ancak bu sığırlara yemekten sonra uygulanan özel bir masaj sayesinde bunun önüne geçiliyor.

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Bu masajla, yağ dokusu etin içine sevk ediliyor. Adalelere karışan yağ dokusu, eti daha lezzetli bir hale getiriyor.

Kobe etinin labirent nedeni de bütün olarak bu. 

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Japonya, Kobe etini senede 30 ton üretiyor ve taklitlerden sakınmak için kurulan Kobe Eti Derneği, her yıl etin ihraç edildiği ülkeleri resmi sayfasında yayınlıyor.

Dünyanın en pahalı eti olan Wagyu etini bu kadar

Kobe etinin bir porsiyonu 423 dolara 7.884 TL satılıyor.

Dünya - 9:13 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.