20° Açık

3 günlük detoks diyeti listesi örneği: Detoks diyeti nasıl yapılır, ne işe yarar, kaç kilo verilir?

Sağlık - Nisan 25, 2023 8:24 pm A A

İnsan bedeninin kendi kendini zehirli maddelerden arınma ve temizletme görevi bulunur. Akciğerler, bedene havadan gelen yabancı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Cilt, etrafta yer alan zehirli maddeleri yasaklamaya çalışır. Karaciğer, böbrekler, lenf sistemi ve bağırsaklar, lenf sistemi de dolaşım sisteminde bulunan zehirli madde maddelerin dışarı atılmasına dayanakçı olur. Fakat hava lekeliliği, sigara içmek, sağlıksız ve kumpassız beslenme alışkanlıkları ve buna eş koşullarda bazen bedenin gayreti yeterli olmayabilir. Böyle gidişatlarda hafif egzersizler, meditasyon ve soluk çalışmalarıyla beraber bunlara destek olacak sebze ve meyve suları ve hafif yemekler harcanarak muhtelif detoks perhizleri uygulanır. Bedenin fiziksel ve zekasal bitkinliğinden kurtulabilmesi ve vücudun zehirli maddelerden temizlemesi kastıyla uygulanan detoks perhizi nedir?

Detoks perhizi nedir?

Detoks, genel anlamı haysiyetiyle bedendeki zehirli maddelerden kurtulmak için hazırlanan bir perhiz programıdır. Pek çok detoks usulü vardır. Bedenin hasarlı maddelerden temizlemesi ve zayıflamak ismine yapılan detoks ise meyve, sebze, meyve suyu ve sudan oluşan bir perhiz programını kapsar. Bazı detoks perhizleri aynı zamanda şifalı nebatları, çayları ve muhtelif beden yardımlarını da kapsayabilir. Aynı zamanda bu cins detoks perhizleri obezite, sindirim problemleri, bağışıklık sistemini tesir edebilecek hastalıklar, iltihaplanmalar, alerji, kabarıklık ve kronik bitkinlik gibi bazı sağlık meselelerinin de çözümüne dayanakçı olmaktadır.

Detoks perhizi ne işe fayda?

Detoks perhizinin öğrenilen pek çok verimi bulunmaktadır. Detoks perhizi yararlarından kimileri şu biçimdedir:

Bedeni organik lekeleyiciler ve zehirli maddelerden temizletir. Kilo vermeye dayanakçı olur. Dolaşım sisteminin iyileşmesini sağlar. Bedenin daha genç olmasını sağlar. Bedendeki enerji seviyesini çoğaldırır. Daha sağlıklı ve kumpaslı beslenme alışkanlığı geliştirmeyi sağlar.

İlginize Sürükleyebilir

Son dönemlerin popüler aralıklı oruç diyeti sağlıklı mı?

Son yarıyılların popüler aralıklı oruç perhizi sağlıklı mı?

7 günde su diyetiyle kilo verilir mi?

7 günde su perhiziyle kilo verilir mi?

Zayıflamak için avokado nasıl yenir?

Zayıflamak için avokado nasıl yenir?

Paleo diyeti örnek menü listesi

Paleo perhizi misal menü listesi

IF diyeti örnek menü listesi

IF perhizi misal menü listesi

Kısa sürede ödem atmaya yarayan içecek tarifleri

Kısa vakitte ödem atmaya yarayan meşrubat tarifleri

Detoks perhizi nasıl yapılır?

Detoks perhizindeki kasıt bedenin zehirli maddelerden temizletmesi olduğundan dolayı detoks programında et, yağlı ve şekerli gıdalar, işlenmiş hazır yiyecekler ve kahve ya da çay gibi içerisinde kafein barındıran meşrubatlar yer almaz. Detoks, esasta sadece sebze ve meyvelerden oluşur. Fakat bazı detokslara ilaveten yoğurt, kefir, balık ve buna eş hayvansal kaynaklı gıdalarla beraber ceviz, badem gibi gıdalar da seçim edilir. Günlük tatlı gereksinimi ise organik meyvelerden elde edilen meyve suları ile giderilir.

Yiyeceklerin doğru oranda ve doğru biçimde hazırlanarak harcanması ehemmiyetlidir. Detoks perhizleri genelde 2, 3, 5 ve 7 gün olmak üzere değişik biçimlerde uygulanabilir. Bu gidişat bedendeki zehirli madde ölçüsüne göre değişebilir. Detoks programlarında sigara, içki, hazır yiyecek ve her türlü kimyevi maddenin bedenden uzak yakalanması temeldir. Beslenmede organik besinlerin harcanması seçim edilmektedir. Her perhiz programının şahsa göre değişik tesirleri bulunabilir. Bu programları uygulamadan evvel kesinlikle bir beslenme ve diyetetik uzmanından görüş alınması gerekmektedir. Aynı zamanda şahsın rahatsızlıkları varsa bu perhizleri tek başına uygulamak yerine kesinlikle uzman fikri alarak yapması daha sağlıklı neticeler elde etmek ismine ehemmiyet taşır.

3 günlük detoks perhizi listesi misali

Perhiz listesi her fert için ayrı hazırlanmakla birlikte misal bir 3 günlük detoks perhizi listesi şu biçimdedir:

Kahvaltı:

Kahvaltıdan hemen evvel bir kadeh detoks suyu içilir. Minik dilim yağsız beyaz bir peynir 1 ya da 2 dilim kepekli veya bütün hububatlı ekmek Domates, salatalık ve yeşil sebzelerden hazırlanan bir salata Yeşil çay veya başka bir nebat çayı

Ara öğün:

Mevsim meyvelerinden bir porsiyon 6 adet ceviz ya da 1 avuç badem

Öğle yemeği:

Az bir zeytinyağı ile hazırlanmış sebze çorbası Mevsim yeşilliklerinden yapılan bir porsiyon salata

Akşam yemeği:

Az zeytinyağı kullanılarak hazırlanan taze sebze yemeği Akşam yemeğinden sonra nebat çayı ya da detoks suyu hariç bir şey harcanmamalıdır.

3 günlük detoks perhizi kaç kilo verdirir?

Detoks perhizleri sağlıklı bir biçimde kilo vermek için ideal perhizlerdir. Ancak şahsa en uygun tasarılamalarla bu perhiz uygulanmalıdır. Perhiz uygulanırken müddetin uzatılmamasına ve yiyeceklerin fazla kısıtlanmamasına dikkat edilmelidir. Detoks perhizinin bütün anlamıyla kaç kilo verdirdiği tanımlanamayabilir. Zira bedenin kilo verme sürati metabolizma ile de ilgilidir. Bu sürat şahıstan şahsa değişeceğinden dolayı kesin bir şey söylemek olası değildir. Ancak 3 günlük perhiz listesiyle 3-5 kilo arasında verilebilmesi muhtemeldir.

İlginize Sürükleyebilir

Düşük karbonhidrat diyeti listesi

Düşük karbonhidrat perhizi listesi

Definasyon dönemi diyet listesi

Definasyon yarıyılı perhiz listesi

Yağ yakarak kilo verdiren yiyecekler

Yağ yakarak kilo verdiren gıdalar

Dengeli beslenme için ipuçları

Balanslı beslenme için ipuçları

Aralıklı oruç diyetinde kaç saat aç kalınır?

Aralıklı oruç perhizinde kaç saat aç kalınır?

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık - 8:24 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.