14° Parçalı az bulutlu

18 ay başsız yaşayan horoz Mike

Dünya - Temmuz 5, 2023 6:00 pm A A
18 ay başsız yaşayan horoz Mike

10 Eylül 1945 senesinde Lloyd Olsen, Colorado’daki aile çiftliğinde sıradan bir gün geçiriyordu. Llyod, pazarda satmak için beslediği horozların arasından tercih yapıyor ve kafalarını kesiyordu.

Gizeme, Mike adlı horoza geldiğinde enteresan bir şey oldu ve Mike kafası kesildiği halde bahçede koşmaya başladı. Çiftçi, Mike’ı bir koliye koydu ve ertesi sabaha kadar orada vazgeçti.

Resim temsilidir 

18 ay başsız yaşayan horoz Mike

Mike, ertesi sabah da yaşıyordu. Peki, bu nasıl olmuştu? Mike hayatta kalmıştı zira horozların beyninin çoğu, kafasının artta bulunuyor. Çiftçi baltayı indirdiğinde Mike’ın soluk almayı, sindirimi ve öbür beden işlevlerini hakimiyet eden beyin kısmını şuursuzca es geçmişti.

Resim temsilidir 

18 ay başsız yaşayan horoz Mike

Çiftçi, Mike’ın bu vaziyetinin alaka çekeceğini öğreniyordu. Sonraki 18 ay süresince başsız horozu karnaval ve festivalerde sergiledi. 

Bir damlalıkla yemek borusuna su ve akışkan yiyecek damlatarak Mike’ı besledi ve bir enjektör ile boğazındaki mukusu çıkardı. Mike o kadar ünlü oldu ki Time mecmuası dahi onun hakkında bir haber yayınladı.  

Resim temsilidir 

18 ay başsız yaşayan horoz Mike

Mike, 17 Mart 1947’de Phoenix, Arizona’da turneye çıkarken can verdi. Olsen ve eşi Clara, otel odalarında Mike’ın mukusla boğulma sesiyle uyandılar. Şırıngayı aradılar ancak yanlışlıkla Mike’ın sergilendiği öbür şovda vazgeçtiklerini fark ettiler. Mike’ın boğazındaki mukus emilemediğinden, boğulmasını izlemekle kanaat ettiler.

Afallatıcı hikâyesi Fruita yurttaşları tarafından unutulmadı. Şehir, her sene Mike’ın şerefine Amerika Birleşik Devletleri’nin dört bir yanından suratlarca ziyaretçinin katıldığı bir şenliğe ev sahipliği yapıyor.

Resim temsilidir 

Kaynak: Britannica

Dünya - 6:00 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.