Yemekteyiz ravioli tarifi! İtalya’nın eşsiz lezzeti ravioli nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Son Dakika - Şubat 20, 2023 9:26 am
Hafta içi her gün TV8 ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal’la Yemekteyiz programı büyük alakayla izleniyor. Müsabakacılar arasında yaşanan kargaşanın yanı gizeme, müsabakacıların yaptıkları yemekler de gündeme geliyor. Bugün yeni bir haftaya başlayan programda, günün müsabakacısı ravioli tarifiyle izleyici karşısına çıkıyor. İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan ravioli, bir hayli izleyici tarafından merak mevzusu oldu. Konutta bu tarifi sınamak isteyenler, “Ravioli nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?” sorularını inceliyor. İşte ayrıntılar… Hamuru için: İç harcı için: Servisi için: Ravioli hamuru için; un ve irmik ununu geniş bir karıştırma kabına alın. Tuzu katın. Tek tek ilave ettiğiniz yumurtalarla hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Streç filmle sarıp 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Ravioli hamurlarını açmadan evvel iç harcı hazırlayın. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Orta yağlı kıyma, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle yoğurun. Derlenen hamuru küçük bezelere ayırın. Mutfak tezgahını hafifçe unlayıp bir adet hamur bezesini oklava takviyesiyle yufkadan azıcık daha kalın olacak biçimde açın. Takribî 8×8 cm. olacak biçimde kare parçalar halinde kesin. Aynı operasyonu öteki hamur bezelerine de uygulayın. Kare hamur parçalarının orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar yerleştirin. Ravioli makarna hamurlarının kenar kısımlarını hafif bir biçimde nemlendirin. Üzerine bir kat hamur kapatıp kare biçimini verin. Kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı bir kesici takviyesiyle geçip yapışmalarını ve biçim almalarını sağlayın. Üzerlerini pak bir mutfak beziyle örtüp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Derin bir tencerede bol ölçüde su kaynatın. Hamurunu taze taze açtığınız için; ravioli makarnaları 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları bir süzgeç takviyesiyle çıkartıp fazla sularını süzdürün. Tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Haşlanmış ravioli makarnaları, tereyağında 1-2 dakika soteleyin. Geniş bir servis tabağına alıp tutkuya göre incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.
BENZER HABERLER