BREZİLYA
Brezilya’da bir et lokantasına gidildiğinde garsonlar, et dilimlerini ellerinde dolaştırarak servis ederler ve alıcıların masalarında da makbuzlar bulunur. Garsonu çağırdığınızda şayet bir şey isterseniz masada makbuzunuzun yeşil suratı dönük olmalıdır. Şayet başka bir şey istemezseniz kırmızı istikameti dönük olmalıdır.
ESTONYA
Estonya’da yere düşen ekmek evvel öpülüp sonra masaya kaldırılıyor.
MISIR
Mısır’da yediğiniz yemeğe tuz atmanız şefe ve yediniz yemeği yapan değişik bireylere hakaret olarak idrak edilir.
MEKSİKA
Meksika kültüründe sevilen taco yemeği yenirken asla çatal ve bıçak kullanılmaz. Sofra adabına göre elle yenmesi gerekir.
GÜRCİSTAN
Gürcistan’ın meşhur ‘Supra’ şenliğinde, şarap bardağı kaldırıldıktan sonra tek yudumla içilir. Ancak bardak kaldırma seremonisini beklemeniz gerekir.
ALMANYA
Almanya’da her şey genellikle çatal ve bıçakla yenir, elle yenmesi güzel karşılanan tek şey ekmektir. Bunun dışında pek güzel karşılanmaz.
TANZANYA
Genellikle bir davete giderken geç kalınmamaya çalışılır. Ancak Tanzanya’da bu vaziyet bütün tersi işler. Şayet davete erken giderseniz ev sahibi bu gidişattan sevmez hatta bunu aşağılanmak olarak algılar. Davete en az 20 dakika geç gidilir.
KORE
Kore’de masadaki en yaşlı şahıs yemeğe başlamadan yemek yenmez.
İTALYA
İtalya’da yemeklere ekstra peynir istemek şefe hakaret sayılır. Ayrıca pizzaya netlikle ketçap veya mayonez sıkılmaz ve ananaslı pizza gibi yeni nesil pizza çeşitleri genellikle menüler de bulunmaz.
ÇİN
Çin’de uzun noodle asla kesilmez, zira noodle’ın uzun olması ömrün uzun olmasını simgeler.
FRANSA
Fransa’da servis edilen yemeği süratli yemek barbarlık olarak kabul edilir. Ayrıca tabağınızda yemek vazgeçmek ve ambalajlanmasını istemek o yemeği sevmediğinize işaret eder.
İSPANYA
İspanya’nın San Sebastian bölgesinde yemek yedikten sonra peçeteyi yere atmanız o yemeği çok sevdiniz anlamına kazanç. Gün sonunda yerde en çok peçetesi olan lokantanın yemeklerinin çok lezzetli olduğu anlaşılır.