TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programı bu akşam dokunulmazlık oyunu ile izleyici karşısına çıkacak. Kırmızı ve mavi ekip filmlere ve dizilere mevzu olmuş tatlıların hangi filmlere ve dizilere ait olduğunu bulmak için yarışacaklar. Tüm dünyanın hoşlanarak yediği donut tatlısı ise programda öne çıkan tatlılardan biri oldu. Peki donut nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte ayrıntılar… Üzeri için: Bir kapta sütü azıcık ılıtın. Üzerine maya ve toz şekeri ilave edip karıştırın ve 5 dakika bekletin. Derin bir kapta mayalı karışım, akışkan yağ, tuz, su, yumurtayı ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane dayanağıyla açıp yuvarlak bir aparatla kesin. Asabi yağda iki tarafını kızartın. Kızarttığınız hamurların üzerine eritilmiş çikolata döküp şekerleme ziynetleriyle süsleyin. Hamuru mayalanması için zorunlu müddette bekletin. Şayet oda ısınız banal sıcaklığın altındaysa hamurunuzu sararak uzun müddet bekletin. Hamuru kızarttıktan sonra yağını almayı unutmayın. Çok sıcakken çikolataya daldırmayın. Yalnızca şekerli yapmak istiyorsanız, ocaktan alıp yağını süzer süzmez şekere bulayın ve sıcakken üst üste koymayın.