Kavanozlara euro ve dolarları koydu, turşu yaptı! ‘Belki ateşleri düşer’

Genel - Şubat 7, 2023 11:29 am

Özellikle kış mevsiminde harcamak emeliyle güz aylarında hazırlanan turşular raflarda yerini aldı. Sofraların bırakılmazı olan ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiği öğrenilen turşu en çok satılan mahsuller arasında yer alıyor. Samsun’da 110 çeşit turşu kuran ve daha evvel mandalina, limon, elma, çilek, erik, nar, kuşburnu, patlıcan, karpuz gibi mahsullerin turşusunu kuran Zakir Tozlu bu seferde dolar ile euronun turşunu kurdu. Zakir Tozlu, “İkisinin de maliyeti ateşli olunca bizde sirke ve tuzlu suyun içine koyalım belki ateşini düşürürüz” dedi.

”BELKİ DOLAR VE EURO’NUN ATEŞİNİ DÜŞÜRÜRÜZ”

Kış aylarının gelmesi ile beraber yeniden turşu sezonumuz başladığını ifade eden Zakir Tozlu, “Biz de bu yıl elimizden geldiğince en hoş en nitelikli sebzelerle, el imali sirkelerimizle turşularımızı yaptık. Bu sene de değişik cinste turşularımızı hazırladık. Yumurta turşusu ve en çok alaka sürükleyenler arasında olan euro ve dolar turşularını yaptık. Natürel ki de euro ve dolar turşuları yenmeyecek vaziyetteler. İkisinin de maliyeti ateşli olunca biz de sirke ve tuzlu suyun içine koyalım belki ateşini düşürürüz diye o biçimde bir mizah yapalım dedik. Ama bu yıl yeniden natürel ki de çok değişik ve hoş turşular hazırladık.

Armut, mandalina, limon, muz ve bunların yayında midye, fındık gibi bir hayli çeşitte turşularımızı yaptık. Bu yıl birde sütten turşu hazırladık peynirli biberli olacak biçimde. Farklı turşularımızı genelde hamileler veya tatlarını merak edenler gelip satın alıyorlar. Her şey de olan maliyet yükselişleri ne yazık ki bizleri de etkilemiş gidişatta. Kg olarak en uygun turşularımız 70 TL den başlayıp 150 TL ye kadar çıkmaktadır” diye konuştu.

İHA

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BENZER HABERLER