Sivas’ta piyasada kilosu 160 TL’ye varan maliyetlerde satılan kıymanın Et ve Süt Müesseseyi’nda 83 TL’den satılması, firmaya ait mağazanın önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor. Uygun maliyette kıyma almak için sırasını bekleyen Döndü Özcan, maliyetlerden memnun olduğunu belirtip, “Burada et ucuz, o surattan bekliyoruz. Sabah namazı saatlerinde geldik buraya ve sıranın bize gelmesini bekliyoruz. Buranın eti ve maliyetleri çok hoş” dedi. Şahin Karakurt adlı yurttaş ise, “Allah devletimize zeval vermesin. Sivas’a bir şube yetmiyor. Yetkililerden şube rakamlarını artırmalarını istiyoruz” dedi. Et ve Süt Müesseseyi’nun maliyetleri harcayıcıları memnun etse de kasapların tepkisine neden oldu. İHA’nın haberine göre; İbrahim Ataseven adlı kasap, müessesenin maliyetlerinin kendi maliyetlerinin altında olduğunu dile getirip, “Kıymanın şuan ki maliyeti 130 lira, kuşbaşı 140 lira. Biftek ve bonfilenin maliyeti yüksek olduğu için alan yok. Et ve Süt Müesseseyi’nda maliyetler 85 lira, bizim maliyetimiz 97 lira.” diye konuştu. Müessesenin satış maliyetlerinin kendilerini negatif etkilediğini ifade eden kasap Halit Durmaz ise, “Et ve Süt Müesseseyi ucuz satıyor ve bu vaziyet biz kasapları makûs etkiliyor. Maliyetler şuanda standart kıyma 130 lira, dana but 150 lira, biftek 180 lira, kuzu eti 125 lira. Koyun etini ucuz satıyorlar o da piyasayı makûs etkiliyor.” ifadelerini kullandı.