Hafta içi her gün FOX TV ekranlarında yayınlanan En Hamarat Benim programı, müsabakacıların yaptığı yemeklerle gündeme geliyor. En Hamarat Benim programında bu hafta yarışan müsabakacılar, Özbek yöresine ait yemekler yaptı. Asya ülkelerinde bir hayli taklidi yapılan Özbek mantısı hamurun ve kıymanın muhteşem geçimli lezzetini ortaya koyuyor. Bugünkü kısımda dikkat toplayan yemeklerden biri ise Özbek mantısı oldu. Peki Özbek mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte yağ mantısı tarifi ve püf noktaları… Bir kabın içerisine unu ve tuzu koyun. Su katarak yoğurmaya başlayın. Azar azar su katınki kıvamı kaçmasın. İyice yoğurduğunuz hamur kulak memesi kıvamına gelince vazgeçin. Ardından soğanları kıyım kıyım kesin. Kıyma soğan, yağ ve baharatlarla karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Oklavayla ince ince açın içine karışımdan katın. Çapraz bir biçimde hamurun ağzını kapatın. Akabinde bir tencereye su doldurun. Kaynayan suyun üzerine bir süzgeç koyarak mantıları içine yetiştirin. Ardından süzgecin kapağını kapatın. Takribî 40 dakika kaynamasını bekleyin. Tabağa alıp üzerine süzme yoğurt dökün. Afiyet Olsun! Dilerseniz üzerine yoğurtlu sos dökebilirsiniz.