FOX TV ekranlarında yayınlanan Kadir Ezildi ile En Hamarat Benim programında bugün haftanın finali yayınlanıyor. Bu hafta son gün yarışan Seher Hanım, hazırladığı iddialı menü ile sanki ziyafet veriyor. Yemeklerin arasında dikkat toplayan ise gül tatlısı oldu. Biçimi ayrı, lezzeti ayrı hoş olan gül tatlısının üretimi de çok kolay. Şerbetli tatlı seven ama baklava yemekten bunalan şahıslar için gül tatlısı tarifini derledik. İşte gül tatlısı imali malzemeleri ve püf noktası… Gül tatlısı tarifimize ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya vazgeçiyoruz. Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, akışkan yağı, yoğurt ve irmiği alarak mikser ile çırpalım. Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurumuzu merdane ile kalın olmayacak biçimde açalım. Açtığınız hamuru çay kadehi ile keselim. Kesilen daireleri yarım ay biçiminde üst üste gelecek şekilde 3 tanesini koyarak rulo yapalım. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olalım. Tüm hamur için aynı operasyonu yapalım ve tepsiye dizip ortalarına fındık daldıralım. 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun!