Yemek yiyenlere antik Roma manzarısını sunan villa, yalnızca İtalya’nın değil, dünyanın da en minik fine dining firması olduğunu iddia ediyor. Romantik yemekler için ideal olan mekan, öğlenleri sarih değil yalnızca rezervasyon ile çalışıyor.
DÜNYANIN EN MİNİK LOKANTAYI
Lokantada sunulan yemekler alıcılan istekleri ve zevklerine göre hazırlanıyor. Rastgele bir menüsü yok. 500 metrekarenin altında minik bir yemek odasına sahip olan lokanta, Roma’nın kuzeyinde Vacone köyünün yakınında bulunuyor. Lokanta 20. asırdan kalma bir taş konağın parçası.
MENÜ YOK, İSTENİLEN YEMEKLER YAPILIYOR
Lokantaya gitmek isteyen alıcılar akşamları rezervasyon yapmalı ve aktiflikten 10 gün evvel onay almalı. Kşiye özel yemeğin ayrıntıları onaylanırken ayrıntılandırılıyor.
REZERVASYONLAR İPTAL EDİLEMEZ
Ayrıca lokantanın katı kaideleri bulunuyor, ziyaretçiler rezervasyon yapmadan evvel içeriye göz soymaz ve istedikleri bir zamanda uğrayamaz. Bir rezervasyon son dakika iptal edilemez. Misafirlerin kuruluş tarafından tanımlanan saatte lokantaya gelerek yemeklerini yiyebiliyor.
ERKEN VEYA GEÇ GELİNMESİ YASAK
Varış zamanını geciktiren konuklar içeri alınmıyor. Ayrıca gelmeden 30 dakika evvel telefon edilmeli ve asla erken gelinmemeli, yoksa karşılayacak kimseyi bulamıyorlar.
Lokanta minik olduğu için aylar evvelinde rezerve ediliyor. Maliyetler ise 500 euro ile 537 euro arasında değişiyor. 33 yıldır Solo Per Due işleten teşebbüsçüler akşam rezervasyonu yapılmadığı sürece adlarını paylaşmayı yalanlıyor. Bunun sebebi ise tamamen yerin sırrını artırmak.
KİMLİKLER REZERVASYONA KADAR SAKLI YAKALANIYOR
Teşebbüsçülere göre Solo Per Due, bir lokanta değil, onlarca senelik haysiyeti ve becerinin gözler önüne serildiği içten bir civar. Başka Bir Deyişle lokanta sahiplerine göre kimlikler değil, yemekler ehemmiyetli.
“Buraya gelenleri yalnızca bir alıcı olarak görmüyoruz. Onlar itinayla ilgilendiğmiz davetlilerimizdir. Onları şımartıyor ve bu özel anın bütün de onların olmasını istedikleri gibi olmasını sağlıyoruz. Her şey onların lüzumlarına göre planlandı.”
“KALABALIK LOKANTALAR DAYANILMAZ BİR HAL ALMIŞTI”
Solo Per Due sahipleri bu lokanta fikrinin nasıl ortaya çıktığını ise şöyle anlatıyor “Özel bir yemek için beklenen kuyruklar ve kalabalık lokantalar dayanılmaz bir hal almıştı. Oğlum ve ben akşam yemeği için dışarı çıktığımızda her zaman banyo veya mutfapa yakın, tüm pis kokularla dolu minik masalara veriliyorduk. Zira iki kişiyidik” diyor.
Teşebbüsçüler bu sebeple bir çiftin şımartılabileceği ve ömür boyu bir defa yenebilecek bir yemek için kaliyet ailesi muamelesi gösterilen bir yer açtı.
Kaynak: CNN Travel